Stiri

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită la 5 iunie

5 iun. 2021 2 min

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită la 5 iunie

Reading Time: 2 minute

Ziua Mondială a Mediului este instituită încă din 1972 de către Adunarea Generala a Naţiunilor Unite şi este găzduită în fiecare an, în data de 5 iunie, într-o ţară gazdă având o anumită temă. Pentru anul 2021, Ziua Mondială a Mediului are loc în Pakistan, cu tema „Restaurarea Ecosistemelor”.

Ziua Mondială a Mediului reprezintă o oportunitate pentru a aduce în discuție problemele cu care ne confruntăm în mediul înconjurător, de la poluarea marină, la suprapopulare, încălzirea globală sau folosirea sustenabilă a resurselor naturale.

La nivel european a avut loc săptămâna verde

Săptămâna Verde Europeană a reunit grupuri diverse din societate, părți interesate și factori de decizie politică, pentru a identifica soluții și discuta despre cum putem colabora pentru a transforma în realitate visul de a ajunge la un mediu fără poluare și substanțe toxice. Reducerea poluării necesită alegeri curate pentru soluțiile de mobilitate regională sau urbană, în domeniul energetic, investițiile în clădiri și infrastructură, precum și în amenajarea teritoriului.

Medlife ecologizează o zonă din jurul Bucureștiului

De Ziua Mondială a Mediului Medlife și Let’s do it Romania vor colecta deșeurile depozitate iresponsabil și vor ecologiza o zonă din apropierea Bucureștiului. Prin această acțiune, aceștia își doresc să incurajeze angajații și partenerii din toată țara să acționeze în mod responsabil față de mediul înconjurător. Doar împreună putem face România Verde, iar ecologizarea este un pas important în acest proces.

România, extrem de poluată. Pensiunile de la munte deversează conținutul foselor septice în râuri

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu a tras un semnal de alarmă privind poluarea râurilor din România, el afirmând că nu ar avea curaj să bea mai mult de o cană de apă dintr-un râu din ţara noastră. El a adăugat că multe pensiuni din zona montană deversează conţinutul foselor în râuri.

Octavian Berceanu a fost întrebat, dacă ar bea apă din rîurile din România şi a afirmat: ”Poate aş bea de undeva din Făgăraş, de unde pleacă un râu, de la izvor, dar după ce trece de prima pensiune, nu mi-aş mai permite să beau din apa aceea de râu. Din păcate, am fost pe munte, am fost pe văi şi foarte multe pensiuni deversează apa din fose în râuri. Că nu o fac ziua, că o fac noaptea la 12 şi dacă mergi într-o staţiune şi ai deschis geamul la 12- 1 noaptea înnebuneşti de mirosul care există acolo şi te întrebi de ce nu miroase aşa şi în mijlocul zilei. Care e diferenţa dintre 12 ziua şi 12 noaptea?”.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: