Stiri

10 locuri de cazare inedite din România

23 mai 2024 6 min

10 locuri de cazare inedite din România

Reading Time: 6 minute

De cele mai multe ori, atunci când alegem locul de cazare dintr-o destinație de vacanță, ne uităm în primul rând la apropierea acestuia de cele mai „fierbinți” puncte de pe harta turistică și poate la confortul pe care îl poate oferi camera de hotel. Dar aproape niciodată nu privim cazarea ca pe o destinație turistică în sine, un loc care poate oferi o adevărată experiență pe care să nu o uităm prea curând.

De la cazarea pe o insultă privată, la câteva zile de relaxare într-un castel cu un SPA la subsol sau poate, dacă vă place aventura și ați dori să vă încărcați bateriile într-o unitate militară ori să încercați căldura unor case tradiționale vechi, strămutate din diverse localități, România este plină de cazări inedite care să vă ofere o experiență frumoasă în timpul concediului.

Consultanții Eximtur ne-au oferit zece idei de cazări originale din România, care nu numai că vă vor oferi un concediu relaxant, dar și material inepuizabil pentru rețelele de socializare.

Lebăda Luxury Resort, Delta Dunării, Crișan

Cea mai luxoasă locație din Deltă și una dintre cele mai elegante din țară, Lebăda este un complex construit pe o insulă privată de pe brațul Sulina. Luxosul hotel are o terasă, o grădiniță spațioasă care oferă vederi panoramice ale Dunării, dar și spații flexibile pentru întâlniri și evenimente. Locul este excelent pentru familiile cu copii, mai ales că cei mici au la dispoziție zone de joacă și relaxare, un club pentru copii, grădini luxuriante și o piscină exterioară doar pentru ei, iar plimbările în Deltă îi vor ține ocupați preț de câteva ore bune. Un SPA elegant, un generos centru de fitness, infinity pool și delicii culinare în oricare dintre cele patru restaurante sunt doar câteva motive pentru care și clienții adulți se vor simți excelent în locația din Deltă. Lebăda este o idee excelentă pentru toți cei care vor să își încarce bateriile pentru o nouă perioadă plină la birou, luxoasa zonă de wellness, din care fac parte o piscină interioară încălzită, hidromasaj, saună uscată și umedă.      

Arsenal Park, Orăștie

O vizită la Arsenal Park va fi cu siguranță o experiență care le va rămâne în memorie pentru totdeauna mai ales celor mai tineri dintre turiști, în special celor care nu au trecut prin armată. Motivul? Acesta este un resort cu o tematică militară, întins pe o suprafață uriașă. Complexul este format din clădirile unde sunt camerele ofițer, din vilele general și maior, dedicate familiilor sau grupurilor, dintr-o zonă cu restaurant cu terasă și în apropiere de locul de joacă pentru cei mici. Turiștii care vor alege Arsenal Park pentru o vacanță, vor găsi aici și un muzeu în aer liber cu diferite exponate militare, printre care tancuri sau avioane de vânătoare. Dacă vă face cu ochiul ideea, este bine să știți că tot aici vă puteți plimba cu o șenilată sau aveți posibilitatea să vă cazați într-un blindat, transformat într-un dormitor.

Nici cei care nu sunt atrași de tehnica militară nu se vor plictisi pe aici, aceștia putând opta pentru tir cu arcul, activități pe terenuri de tenis, de fotbal ori baschet. Dacă sunteți un pasionat de sporturi extreme trebuie să știți că aici veți găsi un skate park, o tiroliană de peste 600 de metri și posibilitatea să săriți cu coarda elastică de pe un turn de apă.

Complexul turistic Eden, Gura Portiței

Dacă sunteți în căutarea unui loc în care să vă reîncărcați bateriile, atunci poate ar trebui să vă notați undeva numele satului de vacanță Eden, primul sat de vacanță din România, clasificat la categoria trei stele. Aici, veți descoperi 15 case acoperite cu stuf, care oferă deschidere la canal sau la lac, dar și alte 40 de căsuțe din lemn, extrem de primitoare și confortabile. Turiștii care sunt în căutarea unui loc care să le ofere o vacanță liniștită, la aer curat și mâncare delicioasă, pot merge cu încredere pe mâna complexului turistic Eden. Iar dacă vă place și peștele proaspăt, pescuit cu puțin timp înainte să fie gătit, în locația din Gura Portiței veți putea avea un concediu de vis, departe de noxele și gălăgia din oraș. 

Club Vila Bran, Bran

Aflat la doar 800 de metri de Castelul Bran, complexul format din 12 vile cu o capacitate între 5 și 24 de camere, se întinde pe o suprafață de 60.000 de metri pătrați. Clubul este un loc perfect pentru familiile cu copii, mai ales că oferă o mulțime de activități pentru cei mici, concerte, mascote sau valea cu povești, unde pot avea loc vizite și activități la Căsuța lui Moș Crăciun, Căsuța Albei- ca-Zăpada, la Castelul lui Făt Frumos, la Casa Vrăjitoarei sau în Zona Arctică. Tot aici, cei mici pot petrece clipe de neuitat în parcul natural sau în parcul istoric, unde pot descoperi poveștile din spatele a 12 domnitori și regi din istoria României. Nici adulții nu se pot plictisi în Club Vila Bran, aceștia au la dispoziție o piscină exterioară încălzită cu jacuzzi, o sală de jocuri, mese de billiard sau tenis de masa, dar și terenuri de tenis, baschet sau de fotbal, două restaurante și o sală de teatru.

Castel Daniel, Baraolt

Dacă vă face cu ochiul un concediu „regal”, atunci Castel Daniel din Baraolt poate să vă ofere o astfel de vacanță. Dacă cazarea într-un castel din zona Transilvania poate fi o idee inedită pentru câteva zile de vacanță, atunci să vă cazați într-un castel cu un SPA la subsol este ceva unic. Cellarium SPA este amenajat în fostele crame ale castelului și vă poate oferi câteva ore bune de relaxare și un masaj care vă va reîncărca cu siguranță bateriile. Camerele confortabile, cu tematică și denumiri istorice, un restaurant care servește produse locale, dar poate oferi și preparate la cerere pentru cei cu un regim alimentar special, dar și un spațiu separat pentru conferințe și semniarii îl face o destinație completă pentru tot anul și un loc excelent pentru programe de tip team-building.

Viewtopia The Secret Land, Valea Drăganului

La mai bine de 60 de km de Cluj-Napoca, la marginea munților Vlădeasa este un loc secret, amplasat între trei văi și un mic lac. Turiștii care ajung până aici pot descoperi trei căsuțe: Albastră, pentru șase persoane, Mexicană, pentru patru persoane și Oakie-Dokie, o căsuță cu bucătărie proprie tot pentru patru persoane. Pe lacul de aici, pasionații de pescuit se pot relaxa preț de câteva ore cu undița în mână, iar ulterior pot merge cu peștele prins într-o zonă specială pentru grătar. Locul oferă posibilitatea unei reîntoaceri în natură, o excelentă modalitate de a petrece câteva zile de concediu. De la Viewtopia The Secret Land turiștii pot opta pentru o plimbare până la Barajul Drăgan sau mai departe pe Valea Iadului ori Stâna de Vale, o zonă plină de peisaje și cascade deosebite.

La Roată, Gura Humorului

Un complex din Gura Humorului format din nouă case vechi, care au în jur de 100 de ani, strămutate din diverse localități. La Roată este un spațiu născut din admirație pentru tradiția, arta și arhitectura Bucovinei și amplasată la numai 500 de metri de centrul orașului Gura Humorului. Pensiunea este un muzeu al satului în miniatură care îi va purta pe turiști într-o călătorie în timp, în perioada copilăriei petrecute la bunici. Toate casele au o poveste care se întinde pe parcursul zecilor de ani. Ca să vă faceți o idee, Casa Anastasia, din complexul La Roată este o casă boierească strămutată, originară din localitatea Părtești și are o vechime de peste 90 de ani, iar Casa Dumitru a fost strămutată din Mănăstirea Humorului și are o vechime de mai bine de 110 ani. Cea mai veche este Casa Zenovia, care a fost mutată din comuna Izvoarele Sucevei și are o vechime de peste 120 de ani.

Casa Dimineți în Cerdac, Piatra Neamț

Amplasată la poalele unei păduri, într-o zonă de poveste, cu un pârâu care străbate grădina și un schit străvechi „ascuns” pe un deal din apropiere, Casa Dimineți în Cerdac are o curte imensă, frumos amenajată, un cerdac care îmbie la lenevit, sobă cu lemne și un design interior fascinant care va transpune turiștii în atmosfera caldă a vacanțelor la bunici. Casa Dimineți în Cerdac îmbină autenticul românesc cu farmecul poveștilor lui Ion Creangă și este gândită să poată primi mici grupuri de prieteni și familii cu copii. Casa este situată în Piatra Neamț, are un aspect tradițional și dotări moderne și poate găzdui până la 10 oaspeți.

Boutique Hotel von Graf, Sighișoara

Ce ziceți de cazarea într-una dintre cele mai vechi clădiri din Sighișoara? Dacă vă surâde ideea, atunci Boutique Hotel von Graf este exact ceea ce căutați. Nu se știe exact în ce an a fost construită casa, dar se știe doar că în anul 1734 exista deja. Camerele boutique hotelului sunt unice, fiecare prezentând caracteristici diferite de dispunere, dimensiune și décor. Hotelul are 11 camere, cu o capacitate maximă de cazare de 26 de persoane, iar camerele au un decor medieval. Aici există și o cramă cu o capacitate de 30 de locuri, unde se servește și micul dejun și se pot organiza diferite mese festive sau prezentări. Hotelul este în centrul orașului Sighișoara, însă oferă totuși o oază de liniște oaspeților care aleg să își petreacă aici concediul.

Craft Inn, Sibiu

Craft Inn este un boutique hotel în care fiecare cameră spune o mică istorie din sufletul orașului Sibiu. Hotelul este amplasat chiar în centrul orașului, în inima istorică a Sibiului și nu oferă doar un loc de cazare, ci și o călătorie captivantă prin istoria și cultura fermecătorului oraș. În fiecare cameră, designul rafinat se întâlnește cu tradiția locală și invită turiștii la explorare și la conectare cu autenticitatea locului. Craft Inn pune la dispoziție șase camere duble și două apartamente spațioase.

Foto: © pavel birta | Dreamstime.

Array

Articole pe aceeași temă: