Analize Tech

10 tendințe în domeniul dispozitivelor smart conectate: Ce vor face „roboții” pentru noi până în 2030

21/12/2020 2 min read

10 tendințe în domeniul dispozitivelor smart conectate: Ce vor face „roboții” pentru noi până în 2030

Reading Time: 2 minute

Consumatorii anticipează că tehnologia conectată va deveni mai flexibilă și mai interactivă în viitor, iar până în 2030 vom vedea dispozitive care să poată anticipa și chiar lua decizii creative într-o gamă largă de scenarii de utilizare cotidiene, potrivit celei de-a zecea ediții a raportului Ericsson ConsumerLab 10 Hot Consumer Trends.

Am fost surprins să observ că așteptările consumatorilor cu privire la conectivitatea inteligentă sunt mai mari decât în cazul oricărui alt tip de dispozitiv/mașină inteligent(ă) conectat(ă). (…) Pentru furnizorii de servicii 5G, toate trendurile prezentate indică oportunități de extindere treptată a rețelelor inteligente, pentru a acoperi o gamă completă de servicii noi pentru clienții lor, iar fiecare dintre rolurile prezentate în acest raport ar putea fi văzut ca o zonă de servicii cu totul nouă„, a declarat Dr. Michael Björn, Head of Research Agenda, Ericsson Consumer & IndustryLab, și autor al raportului.

Studiul analizează anticipările consumatorilor cu privire la diferitele roluri pe care dispozitivele inteligente conectate le-ar putea avea în viitor. Fiecare dintre aceste roluri ar putea fi considerat drept o nouă zonă de servicii, deschizând pentru furnizorii de servicii 5G o serie de oportunități de extindere treptată a rețelelor viitoare către clienții lor.

Pe baza unor analize îndelungate ale trendurilor globale, raportul ConsumerLab, vizând cele mai importante tendințe de consum în 2030, indică așteptările și predicțiile a 50 de milioane de consumatori (din 15 orașe mari ale lumii) care au adoptat timpuriu tehnologia.

În cadrul studiului, respondenții au evaluat 112 concepte, prototipuri de mașini sau dispozitive inteligente conectate, atât dintr-o perspectivă centrată pe utilizarea individuală, cât și dintr-o perspectivă mai largă.

Rezultatul constă într-o prezentare generală a celor 10 roluri pe care consumatorii se așteaptă ca mașinile sau dispozitivele inteligente conectate să le îndeplinească în viața de zi cu zi, până în anul 2030; fiecare tendință din raport descrie un rol specific pe care acestea l-ar putea avea.

Cele mai importante 10 tendințe de consum pentru 2030

  1. Boți pentru corp: Putere suplimentară – 76% dintre consumatori cred că vor exista costume inteligente care susțin și ajută postura corpului.
  2. Îngeri păzitori: Trei sferturi dintre cei intervievați cred că acești „gardieni ai intimității” vor putea ajuta în a „păcăli” camerele de supraveghere și vor bloca supravegherea electronică.
  3. Boți comunitari: 78% consideră că serviciile electronice de pază vor alerta locuitorii din cartiere sau autoritățile relevante la prezența intrușilor.
  4. Boți de sustenabilitate: În viitor, condițiile meteo vor fi unele extreme – 82% dintre consumatori cred că dispozitivele vor furniza date și vor emite avertizări locale în privința ploilor torențiale sau a valurilor de căldură.
  5. Ofițeri la domiciliu: Lucru neîntrerupt acasă – 79% spun că difuzoarele inteligente vor proiecta câmpuri de anulare a zgomotului în jurul biroului de acasă.
  6. Explicatori: Peste 8 din 10 anticipează sisteme de management financiar automatizate care să explice modul în care sunt gestionate investițiile.
  7. Asistenți de conectivitate: Dispozitivele inteligente de localizare a semnalului vor putea ghida utilizatorii către puncte optime de conectivitate, spun 83% dintre consumatori.
  8. Boți pentru infractori: 37% dintre utilizatorii de AR/VR spun că își doresc un bot care să poată fi programat/setat/instruit să dea spargeri sau să atace alte persoane.
  9. Creatori de media: Dispozitivele vor fi responsabile de conținut – 62% din utilizatori cred că, în viitor, consolele vor crea jocuri noi pe baza felului lor de a se juca.
  10. Boți autoritari: Aproximativ 7 din 10 cred că rețelele sociale bazate pe AI vor înțelege personalitatea utilizatorilor și vor crea un cerc de prieteni, benefic pentru sănătatea lor mentală și fizică.

Foto: © Siarhei Yurchanka | Dreamstime.com

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă