100 de ani de vin spumant

<p>  </p> <p> Compania  Zarea, unul dintre cele mai longevive branduri producatoare de bauturi alcoolice, implineste anul acesta 100 de ani de traditie in producerea de vinuri spumante.</p> <p> Lider pe piata romaneasca de vinuri spumante (conform Nielsen AS2012), Zarea si-a marcat aniversarea cu un spumant in editie limitata: Zarea Crystal Collection (cu eticheta aniversara) si Zarea 100.</p> <p> Noul design al etichetei Zarea Crystal Collection a fost realizat dupa primul design original folosit si la 1914 pentru sortimentul Mott Sec Americain. Vinurile spumante sunt disponibile in magazine din luna noiembrie, in variantele Zarea Crystal Collection: Alb Demisec, Rosu Demisec si Alb Sec.</p> <p> Pastrand traditia spumantului fermentat in sticla, se naste, ca incoronare a experientei capatate de-a lungul veacului, Zarea 100. Respectand cu credin?a obiceiurile de la 1912, plecate de la metoda traditionala de producere a sampaniei, vinul este inchis in sticle si pastrat spre desavarsire in pivnite, la o temperatura constanta, timp de 14 luni. Apoi, cu maxima atentie, sticlele se invart, manual, o optime de cerc pentru a cristaliza perfectiunea. Licoarea isi gase?te apoi menirea intr-un ambalaj special, demn de a atinge  superlativul industriei vinului: Zarea, Regina Spumantelor din Romania. Zarea 100 este disponibil in variantele Brut Natur si Demisec.</p> <p> Compania ZAREA isi are radacinile la 1912, anul in care Wilhelm Mott infiinteaza in Bucuresti o mica fabrica de vinuri spumante – Mott & Fils. Mott devine furnizorul Casei Regale a Romaniei, al Companiei Internationale Wagons-Lits – operatorul trenului Orient Express –  si al vapoarelor de calatori ale Societatii Navale Romane. </p>