Business Companii Lifestyle Stiri

Ce trebuie să știe de acum înainte cei care își rezervă cazare prin Airnbnb

12 iul. 2019 2 min

Ce trebuie să știe de acum înainte cei care își rezervă cazare prin Airnbnb

Reading Time: 2 minute

Utilizatorii platformei Airbnb vor vedea prețul total pe pagina care afișează rezultatele, inclusiv taxele și tarifele obligatorii aplicabile precum: taxele pentru prestarea de servicii, pentru serviciile de curățenie sau taxele locale. Nu vor mai exista alte taxe obligatorii surpriză care până acum se afișau în etapele următoare ale rezervării. Toate aceste schimbări intervin pe platformă după ce, în urmă cu un an, autoritățile UE pentru protecția consumatorului și Comisia Europeană au lansat un apel care a generat cooperarea și îmbunătățirea platformei Airbnb. Modalitatea de prezentare a ofertelor de cazare , este acum pe deplin conformă cu normele legislative UE privind protecția consumatorului, anunță Comisia Europeană.

”Consumatorii europeni vor beneficia cu adevărat de ceea ce văd pe internet atunci când își rezervă vacanțele. Acum pot avea încredere că prețul pe care îl văd pe prima pagină va fi cel pe care îl vor plăti la sfârșit. Airbnb și-a dovedit disponibilitatea de a coopera cu Comisia Europeană în vederea îmbunătățirii modului de funcționare a platformei sale”, a declarat Věra Jourová, European Commissioner for Justice, Consumers and Gender Equality, Juncker Commission.

Airbnb precizează cu claritate dacă oferta de cazare este introdusă pe piață de către o persoană fizică sau de o entitate profesională.

Clauzele de furnizare a serviciilor Airbnb au fost revizuite, astfel că utilizatorii pot intenta o acțiune împotriva Airbnb în fața instanțelor din țara de reședință. Toate informațiile necesare privind soluționarea eventualelor litigii sunt puse la dispoziți pe site-ul web pe care îl puteți accesa aici.

Dreptul legal fundamental al utilizatorilor de a acționa în justiție o entitate care a oferit servicii de cazare este respectat în caz de vătămare personală sau de daune. Nu vor fi modificate unilateral condițiile sau clauzele, Airbnb se angajează să informeze în prealabil consumatorii, aceștia având posibilitatea de a rezilia contractul.

Airbnb și-a aliniat deplin practicile și clauzele contractuale la normele Comisiei Europene și a autorităților naționale pentru protecția consumatorilor, sub conducerea Autorității pentru protecția consumatorilor din Norvegia.

Foto: © Kaspars Grinvalds | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: