Antreprenori Stiri

11 echipe în finala programului Innovators for Children din acest an

29 mai 2020 2 min

11 echipe în finala programului Innovators for Children din acest an

Reading Time: 2 minute

A doua ediție a programului Innovators for Children a selectat cele 11 echipe finaliste, din totalul de 130 de înscrieri  din toată țara. Programul este dezvoltat de Impact Hub Bucharest împreună cu Impact Hub Basel și Fundația Botnar.

Antreprenorii vor trece acum printr-o serie de workshop-uri, întâlniri de mentorat și monitorizare și o conferință de tip retreat cu cei mai importanți reprezentanți din mediul privat, public și ONG.

După marea finală din 15 septembrie, în care se vor alege câștigătorii finanțării de 100.000 de euro, care vor beneficia și de o vizită de cercetare în Basel (Elveția), precum și de acces în comunitatea Impact Hub.

Criteriile de jurizare au vizat impactul pe care îl poate avea soluția propusă, atractivitatea soluției pentru actorii implicați, fezabilitatea operațională și financiară, capacitatea echipei de a  îmbunătăți soluția și a o transforma în realitate, dar și elementul inovator adus de tehnologie.

Juriul a fost format din: Oana Craioveanu (Impact Hub Bucharest), Ionuț Pătrăhău (SeedBlink), Sabina Antoci (Fundația Vodafone România), Diana Certan (Organizația Umanitară Concordia România), Adelina Dondorici (Parenting Ads) și Adina Crețu (Startarium).

Aceștia vor fi mentori pentru echipele selectate și îi vor ghida pe parcursul programului, susținându-i cu feedback și direcții de dezvoltare în cadrul întâlnirilor de Review Board.

Iată care sunt cele 11 echipe finaliste:

  • ARici – Proiectul ARici își propune introducerea în sălile de clasă a unei aplicații bazată pe Realitate Augmentata, având la bază curricula școlară.
  • Asociatia Help Autism – Proiectul își propune să dezvolte o platformă care să permită transpunerea întregului parcurs terapeutic al copilului cu autism și al familiei acestuia în mediul online.
  • Brio – Este o soluție de testare standardizată, care poate evalua la materiile Matematică și Română copii de clasele 1-12.
  • EMOFACE – Este o aplicație educativă pentru învățarea emoțiilor și îmbunătățirea abilităților sociale ale copiilor cu autism.
  • JSKids – Este un joc web și mobile prin care copiii pot învăța programare web și concepte tehnice într-un mod interactiv.
  • KIDoc – Este prima aplicație de mobil românească adaptată specificului local care vine în sprijinul părinților care au copii diagnosticați cu patologii cronice.
  • Parentool – Este o platformă integrativă care pune la dispoziția părinților tool-urile necesare pentru creșterea și educarea copiilor, începând cu perioada postpartum și până în adolescență.
  • Peditel – Aplicație mobilă iOS și Android de telemedicină care integrează modulele de call center, videocall, precum și integrarea cu CRM medical existent pentru managementul pacienților.
  • REThink – este jocul online care îi ferește pe copii și adolescenți de depresie și anxietate.
  • Tactile Images – Platforma de e-learning bazată pe Realitate Augmentată Interactivă, dedicată copiilor nevăzători.
  • Univrse – Platforma 360 (sau VR) de educație pentru copii și profesori, accesibilă de pe telefon, laptop dar și ochelari VR.
Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: