CSR Stiri

Let`s Do It, Danube! premiaza scolile cu un laborator de informatica

26 ian. 2016 2 min

Let`s Do It, Danube! premiaza scolile cu un laborator de informatica

Reading Time: 2 minute

Cea de-a treia editie a proiectului „Let’s Do It, Danube!” va consta intr-o competitie dedicata unitatilor de invatamant din judetele dunarene, cu scopul de a promova un comportament responsabil fata de mediu si in special fata de Dunare.

Competitia „Let’s Do It, Danube!” se va desfasura in perioada 5 februarie 2016 – 25 iunie 2016. Scolile pot solicita inscrierea in proiect la adresa danube@letsdoitromania.ro pana la data de 2 februarie 2016. Inscrierea in concurs se realizeaza printr-un formular standard pe care il va primi fiecare unitate de invatamant.

Activitatile „Let’s Do It, Danube!” pe cicluri de invatamant sunt urmatoarele:

Clasele I-IV:

  1. Ateliere de reciclare creativa (februarie-mai)
  2. Concursul de colectare selectiva (februarie-mai)sesiuni de training despre colectarea selectiva si beneficiile acesteia

Clasele V-VIII si IX-XII:

  1. Sesiuni de educatie ecologica (februarie-mai)
  2. Proiectul “O comunitate sustenabila” (aprilie), adresat elevilor care au acumulat de-a lungul editiilor anterioare o baza teoretica. Echipe de 3 elevi vor identifica problemele de mediu din comunitate, propunand si solutii sustenabile pentru rezolvarea acestora.
  3. Concursul de colectare selectiva mentionat anterior va fi adresat inclusiv elevilor din clasele V-VIII.
  4. Tabara tematica (iulie 2016)

De asemenea, in cadrul “Let’s Do It, Danube!” va fi organizata si o actiune de curatare a malurilor Dunarii, pe 25 iunie 2016,  in apropierea Zilei Internationale a fluviului, la care vor fi invitate sa participe toate unitatile de invatamant.

Premiul I consta intr-un laborator nou de informatica (25-30 calculatoare) si mobilierul adecvat. Premiile al II-lea, al III-lea si cele 3 premii speciale vor fi reprezentate de echipamente electronice in functie de necesitatile institutiilor de invatamant castigatoare (laptopuri, proiectoare, table interactive, multifunctionale). De asemenea, va exista si o categorie dedicata unitatilor de invatamant in functie de ciclul de provenienta cu premii adecvate, in valoare totala de 3.000 euro/ciclu de invatamant.

„Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa „Let`s Do It, Romania!” si va avea loc in toate judetele dunarene (Caras – Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta). Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si Kaufland Romania.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: