Antreprenori Interviuri Oamenii Biz

20 la puterea 20: Rareș Matei Manolache

16 apr. 2019 3 min

20 la puterea 20: Rareș Matei Manolache

Reading Time: 3 minute

Este student la The Entrepreneurship Academy și are deja la activ mai multe businessuri. Crede că România are un potențial imens de business, prin simplul fapt că există multe probleme care trebuie rezolvate aici și oamenii au început să conștientizeze că trebuie să gândim și să acționăm antreprenorial dacă vrem să creștem țara.

Rareș Matei Manolache 20 pentru 20 1
Antreprenor, 19 ani

Cu ce te ocupi acum?

Sunt student la The Entrepreneurship Academy, unde învăț business aplicat. Am în momentul de față două proiecte la care lucrez. Unul mai vechi – TeenTank, o comunitate de tineri de liceu care fac problem-solving pentru companii, astfel încât mediul corporate să poată să se adapteze mai repede și mai bine la diferențele dintre generații, iar tinerii să învețe practic ce înseamnă să lucrezi într-un mediu asemănător celui din corporate. Cel deschis în cadrul facultății, numit Trofeul.ro, face trofee la comandă, unicat, printate 3D. 

Care sunt performanțele tale de până acum?

Până acum mă mândresc cu faptul că sunt student la The Entrepreneurship Academy, că în 2017 am câștigat Social Impact Award cu TeenTank, am fost unul dintre cele 15 businessuri din România din Guerrilla Camp, am deschis un business numit Contrast Boat Experience în Amsterdam care încă merge (ture cu barca în Amsterdam, cu vin fiert și snacks incluse). 

Ce vrei să devii când te faci (mai) mare?

Vreau să devin cea mai bună versiune a mea, nu mi-a plăcut niciodată întrebarea asta, sincer, prin simplul motiv că eu de mic am încercat câte puțin din fiecare domeniu și am ajuns la concluzia că îmi place cel mai mult să creez, indiferent că este artă (fotografie sau muzică) sau este un business.

”Vreau să devin cea mai bună versiune a mea.”

Ceva ce ai învățat din familie și vrei să transmiți mai departe?

Am învățat de la bunica mea să nu mă dau bătut niciodată când cred cu adevărat în ceva și că indiferent de situație trebuie să lupt ca să îmi ating țelul.

Ce îți place în România zilelor noastre?

Am călătorit ceva până acum și am observat că nicăieri nu e ca acasă, aici oamenii sunt mult mai săritori, mai calzi și mai deschiși. Din punctul de vedere al dezvoltării mele, cred că România zilelor noastre are un potențial imens de business, prin simplul fapt că există multe probleme care trebuie rezolvate aici și oamenii au început să conștientizeze că trebuie să gândim și să acționăm antreprenorial dacă vrem să creștem țara.

Imaginează-ți orașul în care locuiești sau România peste 20 de ani. Cum ar arăta sau cum ți-ai dori să arate?

Mi-aș dori ca România, peste 20 de ani, să aibă infrastructură ca în vest, să avem în toate orașele mari piste de biciclete și un trafic mult mai optimizat. Mi-aș dori să devină o țară din ce în ce mai sustenabilă și cu o mentalitate axată pe viitor și dezvoltare.

Unde te vezi peste 20 de ani?

Nu am plecat la studii în străinătate pentru că îmi doresc să iau parte la schimbarea în bine a acestei țări. Din acest motiv peste 20 de ani mă văd muncind tot aici, în România.

Cât timp liber ai și cum îl petreci? 

Nu prea am timp liber pentru că îmi focusez atenția pe business, dar în timp ce muncesc nu pot să zic că nu mă și distrez cu colegii mei și nu simt stresul sau oboseala decât seara, când mă culc direct cum ajung acasă. Când mai prind câte o zi liberă îmi place să fotografiez oamenii și locurile din jurul meu sau să mă duc să înot.

De unde te informezi despre ce se întâmplă în societate?

Folosesc Flipboard, unde am toate știrile legate de subiectele care mă interesează. De asemenea, mai citesc ce îmi apare în feed pe Facebook și în grupurile de Facebook în care sunt.

Personalitatea ta preferată?

Am o persoană pe care o iau ca etalon în fiecare domeniu, dar legat de business îl iau ca exemplu pe Shed Simove, este un antreprenor cu care am avut ocazia să vorbesc de mai multe ori și care m-a învățat că ideile strălucite vin atunci când ieși din tipare și începi să gândești diferit de restul lumii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: