Business Companii Stiri

23.500 kg de deșeuri au fost colectate selectiv pe litoral

8 oct. 2020 2 min

23.500 kg de deșeuri au fost colectate selectiv pe litoral

Reading Time: 2 minute

 23.500 kg de deșeuri au fost colectate selectiv de pe litoralul românesc, prin cea de-a doua ediție a proiectului ”Azi pentru mâine pe plajă”, susținut  de Fundația Coca-Cola și CSR Nest. 

Colectarea a fost realizată cu sprijinul a 60 de parteneri HoReCa implicați în proiect și amplasarea, pe plaje, a 120 de containere de colectare a deșeurilor, pe trei fracții. Inițiativele desfășurate pe litoral s-au încheiat sâmbătă, 3 octombrie, cu o acțiune de curățare a plajei, în Constanța și Neptun, derulată cu sprijinul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, la care au participat voluntari Coca-Cola, CSR Nest și ai ONG-urilor partenere ale proiectului, Asociația Împreună pentru Viitor Constanța și Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului, Filiala Constanța.

Rezultatele proiectului susținut de Fundația Coca-Cola și implementat de Asociația CSR Nest le depășesc pe cele de anul trecut, atât prin cantitatea de deșeuri colectată (mai mult decât triplu față de 2019), cât și prin numărul de parteneri HoReCa atrași în proiect (aproape dublu). Anul acesta, proiectul a acoperit 17 kilometri de plajă, aproape 50% din litoralul românesc.

Ca urmare a inițiativei din 2019, un număr mare de operatori economici au fost interesați, anul acesta, să devină parteneri în proiect, pentru a implementa și promova colectarea selectivă a deșeurilor. 60 de terase de pe litoral au amplasat infrastructura de colectare selectivă a deșeurilor pe plaje, oferită prin proiectul Azi pentru Mâine, participând, totodată, la inițiativele de informare a turiștilor și intrând într-o competiție pentru a colecta cea mai mare cantitate de deșeuri. În proiect au fost incluse, astfel, 400 de persoane din management-ul și personalul teraselor de pe litoral.

Inițiativele derulate pe litoral au avut, totodată, și o componentă de informare a turiștilor. Astfel, 62.600 de persoane prezente pe litoral vara aceasta au fost expuse mesajelor de educare în ceea ce privește colectarea selectivă, prin materialele de comunicare ale proiectului.

Proiectul a implicat și 100 de voluntari în acțiunile de informare desfășurate de-a lungul verii pe plaje.

Totodată, la acțiunea de curățare a plajelor desfășurată în 3 octombrie, 50 de voluntari au reușit să strângă 55 de saci cu deșeuri de pe două plaje, din Constanța și Neptun. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: