Antreprenori by eMAG

3 beneficii ale comunicării video pentru afacerea ta

29 mai 2019 3 min

3 beneficii ale comunicării video pentru afacerea ta

Reading Time: 3 minute

Trăim în era digitală, era în care video este regele conținutului online. Toate companiile care au fost create de tineri antreprenori, dar și organizațiile care s-au adaptat constant la cerințele pieței sunt cele care investesc constant în advertisingul digital, în special prin mesaje video.

De Robert Tatoi

De la startup-uri cu 2-3 angajați până la multinaționale, lumea își îndreaptă din ce în ce mai mult atenția către tipul acesta de comunicare, pentru că este cel mai eficient. Iată mai jos doar câteva statistici despre video marketing:

  •     Estimările arată că, până în 2020, contentul de tip video va reprezenta peste 90% din tot ceea ce apreciem astăzi ca fiind trafic web.
  • 87% dintre marketeri includ conținut video în strategiile lor de marketing online.
  • Adăugând un video în campaniile de email marketing poți să-ți crești rata de click-through cu până la 200-300%.
  •  Bugetele alocate reclamelor video au depășit cu 35% bugetele alocate oricărui alt tip de promovare online
  • Filmulețele incluse în landing pages pot crește rata de conversie a vizitatorilor cu până la 80%.
  • 90% dintre consumatori spun că filmulețele de prezentare le-au fost utile și i-au ajutat să ia decizia de cumpărare.

De când activez în domeniul producției video, toate brandurile cu care am colaborat au confirmat că proiectele pe care le-am dezvoltat împreună le-au îmbunătățit imaginea brandului, le-au crescut numărul de vizite pe site și, mai ales, vânzările.

Un video face cât o mie de imagini

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Ei bine, un video face cât o mie de imagini. El dispune de o libertate de exprimare mult mai mare decât formatul imagine sau cel text. În primul rând, muzica este foarte importantă atunci când vine vorba de impactul pe care îl poate avea un montaj. Ea induce o anumită stare și te imersează complet în povestea pe care urmează să o spui prin cadre. Mai mult decât atât, set up-ul de lumină, timbrul vocii din interviu, emoția surprinsă în timpul unui moment inedit sunt lucruri care au un impact mai mare atunci când sunt prezentate în format video.

Pregătiți pentru viitor

Am colaborat cu mari evenimente de afaceri și antreprenori, toți fiind interesați să investească din ce în ce mai mult în conținut video. De ce? Pentru că sunt conștienți de faptul că acesta este viitorul. Și deși mulți încă privesc această formă de comunicare ca fiind o cheltuială, în realitate este cea mai buna investiție.

Un instrument foarte versatil

Sunt o sumedenie de moduri în care îți poți transmite mesajul, fie că ai ca scop branding, promovarea unui produs sau recrutarea de angajați. Poți crea testimoniale, în care clienții firmei tale îți laudă calitatea produselor sau calitatea interacțiunii cu ei. Poți crea interviuri, în care angajații vorbesc despre mediul de lucru care există în compania ta. Poți crea compilații/aftermovie-uri, în care prezinți cele mai frumoase momente din cadrul evenimentului organizat de tine sau din cadrul evenimentului la care ai luat parte ori ai fost invitat să participi. Poți genera apoi, folosind materialele menționate mai sus, conținut original pentru platformele Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube. De exemplu, poți folosi un interviu pe care l-ai filmat atunci când ai fost invitat la o emisiune pentru a crea zece materiale video diferite, adaptate la platformele pe care vrei să postezi.

În paralel cu firma de producție video, FollowArt Production, am și o școală de dans, FollowArt Dance Studio. Eu mă ocup personal de partea de creație, pentru ambele branduri. Dacă țin un workshop de dans în Bistrița, am un cameraman cu mine, care să surprindă toate momentele importante din cadrul acelui eveniment. Atunci când mă întorc acasă, creez un video pentru YouTube, două sau trei videouri pentru Instagram, un video pentru IGTV, două sau trei story-uri pentru Facebook și Instagram și bineînțeles unul pentru Facebook.

Ce am observat de când am început să folosesc această strategie? Vizibilitatea a crescut exponențial. Iar aceasta, pe termen lung, a creat încredere în fața pontențialilor clienți. De ce? Pentru că eram prezent constant în news feed, fie că vorbim de Facebook, Instagram sau YouTube, atât pentru firma de producție video, cât și pentru școala de dans. În timp, numărul de clienți a crescut, tocmai datorită acestei prezențe constante. Persoana/compania care reușește să se bucure de cea mai multă atenție este cea care va avea parte și de cele mai multe vânzări.

Social media nu va fi aici pentru totdeauna și este bine să profităm de oportunitățile de vizibilitate pe care ni le oferă, cât încă se află prin preajmă.

Despre Robert Tatoi, FollowArt Production

Lucrez de 10 ani în domeniul producției video. Specializarea mea în producție video este cea de story telling. Cu alte cuvinte, cum pot pune în lumina reflectoarelor cât mai bine un produs/un serviciu/un eveniment, în așa fel încât potențialii clienți să își dorească să aibă/să ia parte la acel produs/serviciu/eveniment, fiind emoționați de modul în care a fost prezentat acesta printr-un montaj video de calitate.

Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: