Stiri

350.000 de persoane pe lista de așteptare pentru programarea la vaccin. 47.000 au prins loc

15 mart. 2021 2 min

350.000 de persoane pe lista de așteptare pentru programarea la vaccin. 47.000 au prins loc

Reading Time: 2 minute

Începând de astăzi persoanele care doresc să se vaccineze se pot programa în platforma de vaccinare. Programarea este disponibilă pentru toată lumea în limita vaccinurilor disponibile în aceste zone, dar și lista de așteptare este disponibilă pentru cei care vor să aștepte posibilitatea de a se vaccina.

Listele de așteptare sunt un indicator pentru cererea de vaccinuri

Listele de așteptare nu sunt același lucru cu programarea pentru vaccinare. Este un fel de coadă pentru a se sta la coadă. Urmare a listelor de așteptare autoritățile pot estima necesarul de vaccinuri pe anumite zone și anumite centre de vaccinare.
În acest moment utilizatorul poate alege la ce centru de vaccinare să se așeze la coadă și respectiv să aleagă vaccinul pe care să-l facă: Pfizer, Moderna sau AstraZeneca.

În momentul în care vaccinurile vor fi disponibile pentru utilizatorii care s-au înscris pe listele de așteptare, aceștia se vor putea programa pentru vaccinare.

CNCAV a anunțat câte persoane s-au programat

Astăzi, 15 martie a debutat Etapa a III-a de vaccinare din Strategia națională privind vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit datelor statistice furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), de la lansarea etapei pentru populația generală, până la ora 18.00, 47.000 persoane s-au programat la vaccinare, iar 353.332 persoane s-au înscris pe listele de așteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile.

vaccin

În cursul zilei de astăzi, ritmul de înscriere pe listele de așteptare a crescut de la 322 rezervări/minut în intervalul 09.00-10.00, la 1.243 rezervări/minut între orele 11.00-13.00, ajungând la un maximum de 3.657 rezervări/minut între orele 13:00-15:00. Platforma nu a înregistrat întreruperi în funcționare pe parcursul zilei.

Reamintim că programarea se poate realiza atât online în platformă, cât și telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25. Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore. Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de așteptare, însă pierde poziția ocupată inițial.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: