Antreprenori by eMAG Finanțe Stiri

50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

17 ian. 2017 < 1 min

50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

Reading Time: < 1 minut

Cei care vor să fie antreprenori vor putea primi un ajutor de la stat de până la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri, printr-un nou program de finanțare a micilor firme care va demara anul acesta, din luna mai, a declarat noul ministru al Mediului de Afaceri, Comerțului și Antreprenoriatului, Florin Jianu.

“Vom lansa „Programul România Start-up național”, care este cel mai ambițios, cel mai puternic program realizat de după revoluția din 1989. Un program care va finanța 10.000 de start-up-uri anual, cu o sumă de până la 50.000 de euro. Această măsură este cuprinsă în Programul de guvernare. „România Start-up național” a fost prezentat în public. Este un program care va clasa România ca o țară extrem de atractivă pentru dezvoltarea de start-up-uri”, a declarat ministrul, într-un interviu acordat Agerpres.

Florin Jianu a arătat că programul va fi coroborat cu alte măsuri, cum este cea de eliminare a 102 taxe, care cuprinde 20 de taxe excluse de la Registrul Comerțului.

“Oamenii trebuie să știe că, în acest moment, să îți faci o firmă în România este gratuit. Acesta este mesajul pe care trebuie să îl ducem fiecărui cetățean român, dar nu numai. Acest mesaj trebuie dus și investitorilor tineri din țările din jurul României, care vor să vină în România să-și dezvolte o afacere. Avem posibilitatea de a deschide o firmă gratuit, impozitarea este una dintre cele mai atractive din regiune, iar când vom avea și programul „România Start-up național” vom avem aproape toate coordonatele de dezvoltare a unei afaceri”, a spus ministrul, adăugând că programul va demara de la 1 mai.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: