Companii Stiri

50 de milioane investiți în rezidențiale

9 nov. 2018 4 min

50 de milioane investiți în rezidențiale

Reading Time: 4 minute

Cordia România, divizia de dezvoltări rezidențiale a Grupului Futureal, are un program de investiții în valoare de 50 de milioane de euro pentru următorul an de activitate în România, parte din planul de afaceri pe termen lung pentru piața locală. Compania intenționează să livreze pe piața din București circa 500 de apartamente pe an, destinate segmentelor medium și medium-high. Atenția companiei se concentrează pe zonele de Nord și Centru-Nord ale Bucureștiului, având deja în derulare proiectul Parcului20, un ansamblu rezidențial cu 469 de apartamente

“România va avea un rol cheie în dezvoltarea operațiunilor Cordia la nivel regional”, a declarat Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia România și membru al Consiliului de Administrație Cordia. “Ne vom concentra pe atingerea unui ritm de livrare de 500 de apartamente pe an și vom promova pe piața locală un model de proiecte rezidențiale destinate clasei de mijloc, cu accent pe un echilibru foarte bun între localizare, arhitectură și prețul imobilului”.

Cordia România este parte a Grupului Futureal, care a dezvoltat până în prezent proiecte în valoare de 1,3 miliarde de euro. Compania are în derulare proiecte noi care totalizează 1,4 miliarde de euro, fapt care ridică portofoliul de dezvoltări și active la un total de 2,7 miliarde de euro. Proiectele Futureal vizează segmentele office, retail și rezidențial. Divizia Cordia a primit recunoaștere internațională grație proiectului Corvin din Budapesta, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Europa Centrală și de Est, cu o suprafață de peste 22 de hectare.

Cartierul Corvin a presupus un parteneriat public-privat între compania Cordia și Primăria Budapestei, prin care o întreagă zonă insalubră din centrul orașului a fost reconstruită și transformată în cel mai nou cartier al capitalei maghiare, cu grădini ample, promenadă, centre comerciale, restaurante, cafenele, clădiri rezidențiale și office. Aceasta după ce, în prealabil, dezvoltatorul a construit locuințe sociale pentru oamenii din categoriile defavorizate, care au fost relocați.

Parcului 20

Programul de investiții demarează cu proiectul rezidențial Parcului20, o investiție de circa 40 de milioane de euro, care urmează să fie derulată pe durata a trei ani.

Parcului20 dispune de un teren de 15.000 de metri pătrați și va avea 469 de apartamente, disponibile în peste 30 de configurații. De asemenea, vor exista 579 locuri de parcare, parcare pentru biciclete și peste 80 de boxe pentru depozitare. Proiectul va fi construit în două faze de dezvoltare. Cele două clădiri au o înălțime de unsprezece etaje, iar fațadele sunt placate parțial cu ALUCOBOND® și în totalitate cu vată minerală, fapt care asigură o termoizolare bine calculată și contribuie la estetica ansamblului. Toate apartamentele sunt dotate cu sisteme smart-home dezvoltate de unul dintre liderii pieței de profil, configurate astfel încât să asigure control, securitate și economii ale consumului de energie. Prețurile vor fi între 67.000 (pentru un apartament de 2 camere) și 250.000 pentru penthouse. Deja 20 de apartamente sunt rezervate.

Ansamblul Parcului20 va avea o grădină privată de peste 3.000 de metri pătrați, care include copaci, plante perene, zone de relaxare, grădină yoga și o zonă pentru exerciții. La mai puțin de 100 metri de proiect se află un parc cu vegetație și un loc de joacă pentru copii, iar la aproximativ 400 metri distanță se va deschide un nou centru WorldClass.

Prima fază a complexului constă în 260 unități, a căror dezvoltare va începe până la sfârșitul acestui an, termenul de predare fiind septembrie 2020. Planul de lucru pe sit este constituit de așa natură încât grădina să fie gata în momentul în care se predă faza unu, urmând ca cea de-a doua clădire să fie construită fără a afecta accesul la facilitățile complexului. Cea de-a doua fază va fi livrată la 8-12 luni după prima fază.

Obiectivul major al Cordia România este să devină principalul dezvoltator regional de proiecte rezidențiale și să își extindă activitatea prin realizarea unor proiecte sustenabile care să pună în valoare comunitățile locale existente.

Cordia este divizia de investiții rezidențiale a grupului Futureal, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari și investitori din Europa Centrală și de Est. Portofoliul Futureal include dezvoltări de birouri, centre comerciale, proiecte mixed-use și proiecte rezidențiale de mare anvergură. Cordia a fost premiată și creditată ca fiind una dintre cele mai inovatoare companii din regiune, datorită proiectului Corvin din Budapesta. Proiectul se întinde pe 22 de hectare și a presupus reconstrucția unui întreg cartier din centrul capitalei maghiare. Acest proiect a determinat o puternică creștere economică în proximitate și a redefinit impactul pe care un dezvoltator responsabil îl poate avea asupra orașului. Cordia are o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de proiecte rezidențiale în Ungaria și Polonia și își propune să facă din România una dintre principalele piețe de investiții pentru divizia de proiecte rezidențiale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: