CSR Stiri

75.000 de euro pentru proiecte de mediu

10 ian. 2017 < 1 min

75.000 de euro pentru proiecte de mediu

Reading Time: < 1 minut

IKEA România a lansat prima ediție a Fondului IKEA pentru Mediul Urban, ce va susține financiar, timp de trei ani, între trei și cinci proiecte, din București și Ilfov, în care să fie implicată comunitatea din apropierea magazinului IKEA Băneasa.

Partener în acest proiect este Fundația Comunitară București, condusă de Alina Kasprovschi în calitate de director executiv.

Fondurile în valoare totală de aproximativ 75.000 de euro vor fi alocate pentru protejarea resurselor naturale, educație și conștientizare, prevenirea și adaptarea la efectele schimbărilor climatice.

Pot aplica organizații non-guvernamentale, neafiliate politic, sau echipe compuse din minimum trei persoane constituite ca grupuri de inițiativă fără personalitate juridică, care vor desfășura activitățile propuse în Municipiul București sau județul Ilfov.

Proiectele vor fi selectate cu ajutorul unui juriu independent, format din persoane cu experiență în domeniu.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, precum și formularele de aplicație sunt disponibile pe site-ul fondului.

Ideile de proiect pot fi trimise până pe 31 ianuarie 2017, ora 23:59, pe platforma programului.

Proiectele eligibile sunt cele care oferă soluții sau încurajează oamenii să-și minimizeze impactul zilnic asupra mediului, prin utilizarea unor tehnologii și procese prietenoase cu mediul în domenii precum: eficiență energetică, energie din surse regenerabile, transport verde, utilizarea eficientă a apei, gestiunea eficientă a deșeurilor, reducerea poluării chimice, fonice și luminoase, biodiversitatea urbană. 

De asemenea, proiectul vizează inițiative care își propun să rezolve problemele legate de ecosistemele naturale și semi-naturale din zonele urbane și periurbane: limitarea reducerii suprafețelor, fragmentării și disfuncționalizării acestora. Indiferent de problemele abordate, toate proiectele trebuie să aibă o componentă educațională, dar să aducă și beneficii sociale comunităților în care se desfășoară.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: