Finanțe Stiri

Acord pentru transferuri internationale de bani

22 iun. 2015 2 min

Acord pentru transferuri internationale de bani

Reading Time: 2 minute

Compania Western Union, lider global in servicii de plati, anunta incheierea unui acord prin care banii transferati de oriunde de pe glob vor putea fi retrasi de la bancomate (ATM) prin folosirea cardurilor de tip Maestro si MasterCard pe intreg teritoriul Romaniei, tara cu cele mai mari volume de primiri de bani din Europa de Est.

In urma unei intelegeri tripartite incheiate intre Western Union, MasterCard si Banca Transilvania (BT), un nou serviciu inovator va permite milioanelor de detinatori de carduri bancare sa poata retrage banii trimisi de oriunde din lume de la cele 900 de ATM-uri operate de Banca Transilvania in Romania, anunta compania, intr-un comunicat de presa. Serviciul este asteptat sa fie activat in cursul acestui an.

„Este o intelegere cu rol de pionierat, prin intermediul careia se aduc laolalta capabilitatile transfrontaliere unice de functionare ale Western Union, acoperind 200 de tari si teritorii, abilitatile celui mai mare procesator de plati din lume si reteaua interna a celei de-a treia banci ca marime din Romania”, a declarat Odilon Almeida, Presedinte Western Union pentru America de Nord si de Sud si Uniunea Europeana.

„Intr-o epoca in care faptul de a avea un serviciu rapid, oricand la indemana si de incredere inseamna totul pentru cei care fac transferuri de bani prin Western Union, noi ne concentram eforturile ca toti clientii nostri sa-si poata accesa fondurile rapid, usor si comod – aproape oricand, aproape oricum si aproape de oriunde din lume. Cei care trimit bani vor putea folosi oricare dintre optiunile globale de tip cash sau digital pay-in de la Western Union „, a adaugat Almeida.
Peste 16,5% dintre romani traiesc in afara granitelor tarii, conform Organizatiei Internationale pentru Migratie . Un numar important dintre acestia traiesc in Italia, Germania si Spania. Impreuna, aceste trei tari reprezinta mai bine de 50% dintre transferurile transfrontaliere de bani catre Romania.

„Acordul anuntat este o buna ilustrare a modului in care parteneriatele solide pot debloca potentialul global al MasterCard in tehnologiile de plati. Impreuna cu Western Union, vom crea o solutie inovatoare, si totusi simpla, care permite detinatorilor de MasterCard si Maestro sa primeasca plati de oriunde din lume in conditii de siguranta”, a declarat Ann Cairns, Presedinte Piete Internationale al MasterCard.

„Capacitatea de a furniza clientilor nostri modalitati lejere si rapide de accesare a fondurilor banesti personale a reprezentat dintotdeauna o prioritate de top pentru noi. Prin colaborarea cu Western Union, unul din liderii globali in servicii de plati si cu MasterCard, cel mai mare procesator de plati din lume, vom asigura clientilor nostri o cale si mai usoara de a beneficia de aceste servicii”, a spus Omer Tetik, CEO Banca Transilvania.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: