Companii

87.000 de firme s-au înscris în programul IMM Invest. Pentru ce vor fonduri cele mai multe?

12 mai 2020 < 1 min

87.000 de firme s-au înscris în programul IMM Invest. Pentru ce vor fonduri cele mai multe?

Reading Time: < 1 minut

Peste 65% dintre cele 87.000 de firme care s-au înscris în programul IMM Invest vor să acceseze fonduri pentru investiții, nu pentru creditare, a declarat Liviu Rogojinaru, Secretar de stat pentru IMM-uri și Mediu de Afaceri în cadrul unei dezbateri organizate online de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL).

Săptămâna trecută, Banca Transilvania anunțase că peste 10.000 de de IMM-uri au ales Banca Transilvania în acest scop. Plafonul BT în cadrul programului este de 3,4 miliarde de lei. Primul credit în cadrul programului IMM Invest a fost acordat tot săptămâna trecută de FNGCIMM și Banca Românească.

„La momentul actual avem 87.000 de firme care s-au înscris în programul IMM Invest. Este o bucurie să vedem că peste 65% dintre aceste companii vor să acceseze fonduri pentru investiții și nu pentru creditare. Acest lucru evidențiază faptul că oamenii cred in businessurile lor și în mediul de afaceri din România”, a arătat Liviu Rogojinaru.

Acesta a adăugat că Ministerul Fondurilor Europene a direcționat 1 miliard de euro către Ministerul Economiei pentru a-i investi în IMM-uri și că se lucrează la un program de export al României.

Antreprenorii care doresc să acceseze finanțările garantate de stat în cadrul programului IMM Invest pot afla informații despre pașii de urmat, eligibilitate sau documentele necesare din Ghidul Practic IMM Invest, lansat de BCR.

Foto: © Dan Rențea | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: