Finanțe Stiri

Banca Transilvania a atras peste 10.000 de IMM-uri în programul IMM Invest România

6 mai 2020 < 1 min

Banca Transilvania a atras peste 10.000 de IMM-uri în programul IMM Invest România

Reading Time: < 1 minut

Banca Transilvania (BT) a semnat Convenția de Garantare și Plată a Granturilor cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

Firmele pot aplica pentru a obține finanțări garantate de stat pentru activitatea curentă și investiții și peste 10.000 de IMM-uri au ales Banca Transilvania în acest scop. Plafonul BT în cadrul programului este de 3,4 mld lei.

„Mulțumim clienților care au ales Banca Transilvania în cadrul programului IMM Invest. Numărul foarte mare al acestora ne-a impresionat pe toți la BT și le transmitem că pentru echipa noastră aceste solicitări sunt prioritatea noastră de business numărul 1. Vom munci oricât pentru a finaliza documentațiile în timp util”, a declarat Tiberiu Moisă, Director General Adjunct MidCorporate & IMM, Banca Transilvania.

În programul IMM Invest, statul asigură până la 90% din valoarea creditului, dobânda creditelor este subvenționată integral de stat cel puțin până la final de an, comisioanele legate de garanția statului sunt zero, la fel și comisionul de rambursare anticipată a creditului, iar perioada de acordare a garanției este de până la 72 de luni.

Firmele trebuie să se înregistreze pe platforma imminvest.ro, să aleagă banca de la care vor să solicite creditul. Apoi, banca analizează cererea de finanțare și ia decizia acordării creditului, în baza analizei de credit. În cazul BT, sunt luate în considerare evoluția afacerii în ultimii ani, planul de business pentru următorii ani de activitate, considerând efectele negative/oportunitățile generate de actualul context economic, și destinația finanțării.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: