BizRemote by certSIGN Tech

87% dintre profesori vor folosi tehnologia mai mult odată cu reîntoarcerea în sălile de clasă

16 iun. 2020 2 min

87% dintre profesori vor folosi tehnologia mai mult odată cu reîntoarcerea în sălile de clasă

Reading Time: 2 minute

În ultimele luni, mulți profesori au integrat instrumente noi în lecțiile lor, deseori pentru prima dată, iar elevii s-au confruntat cu noi metode de învățare, care vor avea un impact important și de durată.

Microsoft a cerut unui număr de aproape 500 de membri ai comunității Microsoft Education, reprezentând profesori și lideri ai instituțiilor de învățământ din întreaga lume, să împărtășească ceea ce au învățat în timp ce predau de la distanță.

Astfel, 61% dintre aceștia se așteaptă să înceapă noul an școlar într-un mediu de învățare hibrid, cu un amestec de învățare la distanță și în persoană, în timp ce 87% se așteaptă să folosească tehnologia mai mult decât înainte, odată cu reîntoarcerea în sălile de clasă.

Pentru profesori, planurile tradiționale de lecție nu se traduc întotdeauna digital și, în multe cazuri, aceștia află că nu pot recrea o zi de școală doar cu sesiuni live. Potrivit comunității Microsoft de profesori, peste jumătate au spus că menținerea interesului elevilor în mediul digital și participarea elevilor sunt provocările principale cu care s-au confruntat în timpul învățării la distanță.

Pe plan global, peste 150 de milioane de elevi, cadre universitare, lideri instituționali și profesori au utilizat produsele Microsoft Education – cu Teams for Education ca hub – pentru a implica elevii în învățarea la distanță. Pentru a pregăti învățarea la distanță și hibridă din toamnă, Microsoft anunță noutăți în cadrul Teams for Education:

  • Extinderea grilei Teams la 7×7 pentru a găzdui până la 49 de participanți simultan pe un singur ecran – în toamnă, profesorii vor putea crea săli virtuale, în care elevii să poată colabora în grupuri mici.
  • În Teams for Education, elevii pot ridica mâna în timpul orelor, iar profesorii pot vedea și rapoarte de prezență și informații despre curs, care arată modul în care elevii se implică la ore, incluzând predarea temelor, evaluarea activităților.
  • Vor fi adăugate noi opțiuni de întâlnire în Teams, care împiedică elevii să înceapă întâlnirile nesupravegheați, le oferă profesorilor opțiunea de a stabili cine se poate prezenta la o întâlnire și de a crea un spațiu de acces pentru a se asigura că doar elevii desemnați se pot alătura unei întâlniri.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: