Stiri

Accesul în magazine ar putea fi restricționat doar pentru cei care au certificate verzi de vaccinare. Anunțul lui Florin Cîțu

14 oct. 2021 2 min

Accesul în magazine ar putea fi restricționat doar pentru cei care au certificate verzi de vaccinare. Anunțul lui Florin Cîțu

Reading Time: 2 minute

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat că accesul în magazine ar putea fi condiționat de certificatul verde de vaccinare, dar acesta s-a referit la toate activitățile economice. Potrivit premierului această propunere este acum la stadiul de discuție cu ministrul Sănătății, dar aceste modificări trebuie făcute de Parlament pentru că guvernul este demis și nu mai are puteri depline.

Fără carantină în București

Întrebat dacă ia în calcul carantinarea Bucureștiului și județului Ilfov pentru două săptămâni, premierul demis Florin Cîțu a răspuns: „Nu în acest moment. Și anul trecut a fost această discuție și nu a funcționat”.

„Dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătății este acela de a cere certificatul verde pentru toate activitățile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.

Nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru activități economice. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e un pas important, ne gândim la acest lucru”.

Întrebat dacă introducerea certificatului verde ar restricționa accesul în magazine, premierul demis a spus: „Este doar o triere. Dacă te vaccinezi, trecut prin boală sau testat (…) Aș merge și pe ideea introducerii certificatului verde și în magazine”.

Rata de infectare atinge noi recorduri în București

Rata de infectare cu coronavirus atinge noi recorduri în București după ce astăzi a atins joi 15,42 la mia de locuitori, în creștere de la 15,1 miercuri.
În această săptămână, în fiecare zi s-a atins cea mai mare incidență de la începutul pandemiei.

Angații nevaccinați din sănătate, obligați să se testeze din banii proprii

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern, că împreună cu vicepremierul interimar Kelemen Hunor, cu ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila şi ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a semnat şi va depune în Parlament un proiect de lege prin care angajaţii din Sănătate nevaccinaţi sau care nu au trecut prin boală, atât din sistemul public cât şi cel privat, vor fi obligați să se testeze pe banii proprii.

„Pe scurt, angajaţii care nu sunt nevaccinaţi şi care nu au trecut prin boală, din sistemul de public şi privat, se vor testa pe banii proprii”, a spus premierul interimar, el precizând că propunerea a venit din partea ministrului Lucian Bode.

Conform documentului, personalul din cadrul unităților sanitare cu paturi publice și private vor avea obligația să prezinte un certificat digital al UE privind COVID-19, în vederea desfășurării activității.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: