BizRemote by certSIGN Business Companii Stiri

Accor renunță la plata a 25% din dividende și alocă banii pentru un fond special Covid-19

6 apr. 2020 2 min

Accor renunță la plata a 25% din dividende și alocă banii pentru un fond special Covid-19

Reading Time: 2 minute

Consiliul de administrație al Accor a decis să retragă propunerea de plată a dividendelor din 2019 de circa 280 de milioane de euro și să aloce aproximativ 25% din acestea (70 de milioane de euro) pentru lansare unui fond cu destinație specială pentru Covid-19. Acest fond va fi folosit pentru a ajuta cei 300.000 de angajați ai Grupului, angajându-se să plătească cheltuielile de spitalizare legate de COVID-19 pentru cei care nu au asigurare socială sau asigurare medicală; de la caz la caz, angajații plasați în șomaj tehnic, care trec prin mari dificultăți financiare; partenerii individuali care se confruntă cu dificultăți financiare.  

Această decizie a primit sprijinul unanim al membrilor Consiliului, care au decis să-și reducă cu 20% onorariile de prezență, în beneficiul ”ALL Heartist Fund”. În plus, Sébastien Bazin, Președinte și CEO al Accor, va renunța la 25% din compensațiile sale, pe durata crizei. Echivalentul în numerar va fi, de asemenea, adăugat la fond.

În prezent, peste jumătate din hotelurile sub brandurile Accor sunt închise, probabil peste două treimi în săptămânile următoare.

Măsuri de atenuare, încă din februarie

Interdicția de călătorie, înghețarea proceselor de recrutare, orarul redus și/ sau trecerea în șomaj tehnic a 75% din echipele administrative globale pentru trimestrul al II-lea, ceea ce duce la o reducere minimă de 60 milioane EUR în cheltuielile aferente anului 2020,

Revizuirea planul de investiții recurente pentru 2020, ceea ce duce la o reducere a cheltuielilor de capital cu 60 milioane EUR.

Grupul optimizează în continuare toate celelalte costuri (de exemplu, vânzări, marketing, IT), în conformitate cu veniturile mai scăzute la nivelul întregului sistem.

Bilanț

Datorită strategiei sale recente de tranziție către active ușoare și de conservare a numerarului, Accor se poate baza astăzi pe mai mult de 2,5 miliarde EUR în numerar și o facilitate de credit rotativă de 1,2 miliarde EUR. Întrucât durata acestei crize rămâne incertă, grupul se așteaptă la un impact sever asupra performanței sale din 2020, dar rămâne încrezător în perspectiva pe termen lung a industriei ospitalității, pentru Accor, angajații săi, proprietarii și acționarii săi.

Grupul Accor deține peste 5.000 de hoteluri și reședințe din peste 110 destinații. Din portofoliul său fac parte 39 de mărci hiteliere, printre care: Sofitel, Pullman, Mercure, Ibis, Novotel etc.  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: