Companii PR Stiri

Cristina Popescu se alătură echipei Novo Nordisk România 

22 ian. 2021 3 min

Cristina Popescu se alătură echipei Novo Nordisk România 

Reading Time: 3 minute

Novo Nordisk are, începând din ianuarie 2021, un nou Corporate Affairs Director pentru România, rolul fiind ocupat de Cristina Popescu. Aceasta o înlocuiește pe Andreea Pleșa, promovată într-o poziție regională de Government Affairs Director, coordonând echipele specializate din 23 de țări.

În noul său rol, Cristina Popescu va coordona activitățile de public affairs, comunicare și market access și va lucra îndeaproape cu echipele de brand pentru a susține proiectele adresând ariile terapeutice de interes pentru Novo Nordisk. De asemenea, un obiectiv major este de a menține și consolida proiectele și relația cu partenerii cheie precum asociații de pacienți, mass-media, societăți medicale, autorități și factori de decizie.

„Încep acest an cu o nouă provocare profesională într-un domeniu nou pentru mine, care îmi va da șansa să dezvolt proiecte cu un impact real în viața pacienților din România. Sunt norocoasă să fac acest pas într-un an special, când celebrăm 100 de ani de la descoperirea insulinei, care a schimbat viața a milioane de oameni. Este, de asemenea, un moment important pentru că în România avem acum o lege a prevenției diabetului, care creează cadrul pentru a crește conștientizarea despre această afecțiune și a lucra pentru a preveni extinderea ei. Experiența Novo Nordisk de aproape 100 de ani în tratamentul diabetului și inimioasa și ambițioasa echipă mi-au dat încredere că această misiune este o posibilitate reală”, a explicat Cristina Popescu, Corporate Affairs Director Novo Nordisk România.

Cristina Popescu are o experiență de peste 15 ani în domeniul Corporate Affairs, cu accent pe comunicare, în corporații de top din România. Principalele domenii de expertiză sunt comunicarea strategică, gestionarea reputației, dezvoltarea echipei, comunicarea de criză, managementul schimbărilor organizaționale. Înainte de a se alătura echipei Novo Nordisk, începând din 2013 Cristina a ocupat în Danone mai multe poziții cu responsabilități regionale de coordonare a activităților de comunicare și corporate affairs. Anterior, a lucrat în domeniul IT&C, coordonând activitățile de relații publice ale Romtelecom. Cristina a absolvit Academia de Studii Economice din București și a urmat o serie de cursuri de business și comunicare în afara țării.

„2020 a fost un an complex, în care Novo Nordisk a susținut persoanele cu diabet prin acordarea de sprijin financiar în cadrul mai multor inițiative ale asociațiilor de pacienți și societăților profesionale. Acum e nevoie să ducem mai departe aceste proiecte, să dezvoltăm soluții care să limiteze rata intensă de creștere a numărului persoanelor cu diabet. E o prioritate la care mă bucur că va contribui Cristina în România”, a spus Andreea Pleșa, Government Affairs Director Novo Nordisk Regiunea SEEMEA.  

Andreea Pleșa are 25 de ani de experiență în Government Affairs și Corporate Communications în mai multe industrii, printre care: FMCG, telecom, resurse naturale și consultanță de business. Din 2017 lucrează în Novo Nordisk România, coordonând activitățile de market access și public affairs. Andreea a contribuit la lansarea Forumului Român de Diabet în aprilie 2019 in calitate de co-chair al Grupului de Diabet din Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Novo Nordisk este o companie farmaceutică globală, fondată în 1923, cu sediul central în Danemarca, care luptă pentru a învinge diabetul și alte boli cronice grave, cum ar fi obezitatea, boli rare de sânge și tulburări endocrine. Novo Nordisk are aproximativ 44.000 de angajați în 80 de țări, produsele companiei fiind prezente în aproximativ 170 de țări.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: