Companii Stiri

AccorHotels isi consolideaza pozitia pe piata hotelurilor de lux

13 iul. 2016 < 1 min

AccorHotels isi consolideaza pozitia pe piata hotelurilor de lux

Reading Time: < 1 minut

AccorHotels a achizitionat FRHI Hotels & Resorts si, astfel, reteaua globala se imbogateste cu un portofoliu de marci, printre care: The Savoy din Londra, Raffles Singapore, Fairmont San Francisco, New York Plaza, Fairmont Le Château Frontenac din Quebec City si Le Royal Monceau Raffles Paris.

FRHI Hotels & Resorts cuprinde 154 de unitati hoteliere, dintre care 40 in curs de dezvoltare, si totalizeaza 56.000 de camere in 34 de tari de pe cinci continente. Majoritatea hotelurilor sunt operate sub contracte de management pe termen lung, cu o durata medie de 30 de ani, sase hoteluri sunt inchiriate si unul apartine companiei. 45.000 de angajati lucreaza in serviciul brandurilor Fairmont, Raffles si Swissôtel in intreaga lume.

Tranzactia pozitioneaza AccorHotels ca jucator-lider pe piata globala a hotelurilor de lux, ii consolideaza potentialul de crestere pe termen lung si amplifica semnificativ prezenta companiei in America de Nord, cea mai mare si cea mai influenta piata de consum din lume. 

Tranzactia cu Qatar Investment Authority (QIA) si Kingdom Holding Company (KHC) a cuprins o plata in numerar de 840 milioane de dolari (adica 768 milioane de euro) si o emisiune de 46,7 milioane de actiuni AccorHotels, in schimbul actiunilor FRHI. Tranzactia confera QIA si KHC o participatie de 10,4% respectiv 5,8% la capitalul social al AccorHotels. Ali Bouzarif si Aziz Aluthman Fakhroo din partea QIA si Sarmad Zok din partea KHC se vor alatura Consiliului de Administratie al AccorHotels.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: