Stiri Business Companii Tech

Afacerile Bosch în România, în creștere la peste 2 miliarde de euro. Grupul deschide un nou centru R&D la Sibiu

24 mai 2023 2 min

Afacerile Bosch în România, în creștere la peste 2 miliarde de euro. Grupul deschide un nou centru R&D la Sibiu

Reading Time: 2 minute

Bosch România a încheiat anul fiscal 2022 cu vânzări totale nete de 10,6 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companii afiliate, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 29% comparativ cu anul precedent.

Păstrând accentul pe cercetare și dezvoltare în domeniile cheie ale mobilității viitorului, transformând provocările în oportunități, adaptându-ne modul de lucru la noile circumstanțe și aplicând un stil de conducere incluziv și transparent, anul trecut am reușit să atragem noi talente și să ne menținem poziția printre cei mai buni angajatori din țară”, a declarat azi Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch și reprezentantul Grupului Bosch în România, în cadrul unei conferințe de presă.

Un context economic dificil

Chiar dacă primele luni ale noului an fiscal au arătat că și anul acesta va fi dificil, Bosch a înregistrat în România un început bun în primul trimestru din 2023, cu o ușoară creștere față de anul precedent. „Pentru a atinge potențialul pe termen lung, Bosch va continua să-și dezvolte expertiza locală în România, în special în domeniile strategice de creștere, cum ar fi activitățile de cercetare și dezvoltare”, a mai spus Boldijar. La 31 decembrie 2022, numărul de angajați Bosch în România era de aproximativ 9.830, în creștere cu aproximativ 12% față de anul precedent.

Prezent la eveniment, Tobias Matte, Directorul Centrului de Inginerie Bosch de la Cluj, a anunțat deschiderea unui nou centru R&D la Sibiu, unitate de dezvoltare software și hardware. Centrul va fi operațional din această vară, dar cel puțin pe moment nu se știe cu câți angajați va porni.

Investiții de 83 milioane de euro

În 2022, Bosch a investit aproximativ 410 milioane de lei (aproximativ 83 de milioane de euro) în România, în principal în dezvoltarea unităților de producție din sectorul de activitate Soluții de mobilitate din Cluj și Blaj, precum și în domeniul cercetării și dezvoltării, în cadrul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

Bosch produce la Cluj produse de ultimă generație încă din anul 2013, oferind un portofoliu larg de unități de control electronice pentru creșterea siguranței în trafic și a confortului la volan. De la inaugurare, fabrica a livrat pentru clienții internaționali peste 350 de milioane de piese auto de înaltă calitate.

În plus, unitatea de producție Bosch din Blaj planifică să își dezvolte capacitatea de producție în sectorul de activitate Tehnologie industrială prin extinderea utilajelor de producție pentru tehnică liniară. De asemenea, în 2022 unitatea de producție Bosch din Blaj a inaugurat o clădire nouă pentru gestionarea reciclării resurselor. Unitatea, care se întinde pe o suprafață de 1.750 de metri pătrați, asigură gestionarea și eliminarea la fața locului a tuturor materialelor reziduale rămase în urma producției.

Compania investește și în inițiative pentru educație și comunitatea locală. Prin proiectele sale de renovare din cadrul universităților din Sibiu și Alba Iulia, fabrica din Blaj a creat spații de instruire și recreere moderne și eficiente pentru studenți. În plus, în 2022, fabrica Bosch din Blaj a deschis un centru afterschool cu 45 de locuri într-una din școlile locale, pentru a oferi sprijin în educarea copiilor. 

Array

Articole pe aceeași temă: