fbpx
Companii Stiri

Afacerile din comert, in crestere

03/07/2015

author:

Afacerile din comert, in crestere

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia vanzarilor de autovehicule şi motociclete, a crescut in primele cinci luni fata de aceeaşi perioada din 2014, atat ca serie bruta cat şi ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare şi de sezonalitate, cu 4%, respectiv cu 4,3%.

Evolutia a fost influentata de creşterea vanzarilor de produse alimentare, bauturi şi tutun (de 9,3% serie bruta) şi comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (6,7%). Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 1,4%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

In luna mai 2015, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule şi motociclete, a scazut fata de luna precedenta atat ca serie bruta, cu 2%, cat şi ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare şi de sezonalitate, cu 0,8%.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE