Stiri

Primul festival cashless de lângă București. Ce puteți găsi la festivalul MIEZ de la Străulești

20 mai 2022 4 min

Primul festival cashless de lângă București. Ce puteți găsi la festivalul MIEZ de la Străulești

Reading Time: 4 minute

În acest weekend, va avea loc prima ediție a Festivalului Miez, susținut de UniCredit Bank, care va aduce pe scenă în 20, 21 și 22 Mai 2022 un line-up 100% românesc. Este un concept unic pentru piața de entertainment locală – reunește pe malul lacului Străulești din București de la trupe de rock.

Am stat de vorbă cu Jiji Lazăr – Co-organizator Miez festival, pentru a afla ce vor găsi oamenii la Străulești.

Ce pot găsi oamenii la festival

La festival, în afară de cei care urcă pe scenă – EUGEN RĂDESCU, JIJI LAZĂR, MIRCEA MATEI,

ȘUIE PAPARUDE, PARAZIȚII, VAMA, NIȘTE BĂIEȚI, DAN GEROSU, DJ ȘERBANESkU

WHITE MAHALA, TARAF DE CALIU, DAMIAN DRĂGHICI, IULIAN VĂCĂREAN, LIGIA KEȘIȘIAN.

spectatorii au multe lucruri de făcut.

În primul rând este un festival pet-friendly și child-friendly, adica puteți să veniți cu copil și cățel, nu o sa fie nicio problemă. Pentru cei mici sunt multe puncte de atracție, vor fi workshop-uri de creație, unde actorul Vasile Calofir îi învață pe părinți dar și pe copii să se exprime clar ca să fie bine înțeleși. Și se știe ca mereu există câte o prăpastie între generații – iar de aici o plecați cu un set de cunoștințe care să vă ajute să comunicați mai bine. Cei care vor să învețe lucruri noi pot își încerce mâna la țesut covoare, la facut vase de ceramică și la artă murală. Profanii îi spun graffitti, dar muralistul Laurențiu IRLO Alexandrescu o să îți explice personal care este diferența dintre graffitti și artă stradală și chiar o să te învețe cum se face aceasta din urmă. 

Cei interesați de olărit sau țesut covoare de lână trebuie să caute personajele îmbrăcate în costume naționale, pentru că meșterului popular Cristian Munteanu care poate să îți explice cum se face un vas de lut cât și Rozica Măldărășeanu din Vălenii de Munte, cea care țese covoare din lână vopsită cu pigmenți naturali, vor fi exponenți ai portului popular. Atelierul de prelucrat aramă este susținut de un meșter căldărar din asociația meșteșugarilor romi, care va explica participanților particularitățile lucrului cu metalul. De bucate alese se vor ocupa Bubble Waffle, Pasta Mobilu, Mixology, Capitains Burger, Switch Eat, Crăpelniță, Mizilicuri. 

Accesul se va face de la ora 18:00 Vineri și de la 16:00 Sâmbătă și Duminică iar prețurile biletelor până vineri sunt de 30 lei+ taxe pentru ziua de Vineri, 70 lei + taxe pentru Sâmbătă și 50 lei + taxe pentru ziua de Duminică. Pentru toate cele 3 zile abonamentul costă 129 lei + taxe și toate acestea se pot achiziționa online de pe bilete.ro. De vineri începând biletele se găsesc la intrare cu următoarele prețuri

45 lei + taxe pentru Vineri, 95 lei + taxe pentru Sâmbătă și 70 lei + taxe pentru Duminică.

Copiii cu vârsta de până în 7 ani au acces gratuit la festival, însoțiți de un adult.

Ca să ajungeți la festival fie introduceți adresa Șoseaua Străulești Nr. 2 în GPS și ajungeți chiar la intrarea în zona de festival, ori luați autobuzul 112 până la stația Foradex și de acolo urmați semnele până la intrare.

Festivalul Miez este cashless

Soluția cashless va fi modalitatea de plată la festivalul Miez care va avea loc între 20-22 mai pe malul Lacului Străulești. În calitate de partener al evenimentului, UniCredit Bank le oferă clienților săi o serie de beneficii, precum 20% discount la achiziția de bilete pe bilete.ro cu un card UniCredit Bank și o linie separată de top-up la festival, tocmai pentru ca aceștia să aibă mai mult timp pentru distracție.

Oveit este o companie originară din România, fondată în anul 2015 și stabilită din 2019 în Statele Unite ale Americii, respectiv în Austin, Texas. Compania își propune să îmbunătățească accesul la soluții de marketing și comerț experiențial prin intermediul produselor sale. Oveit a lansat până acum soluții de cashless payments și loializare pentru evenimente și spații de agrement, precum și soluții de control acces și înregistrare în cadrul evenimentelor virtuale și fizice. Am stat de vorbă cu Mihai Drăgan, COO Oveit despre tehnologia pe care a adus-o chiar la festival.

Tehnologia aceasta nu era până acum? Ce e nou la această tehnologie?

Tehnologia cashless nu este tocmai nouă, cei care merg de obicei la concerte în străinătate s-au mai întâlnit cu ea, dar este din ce în ce mai folosită la festivalurile de la noi pentru că aceasta este calea în viitor, sistemul are avantaje și pentru public și pentru organizatori.

Ce pot face oamenii cu brățările, de exemplu, de unde știu câti bani să pună pe ele?

Pe aceste brățări se pot încărca bani la casele special amenajate, fie cu cash, fie de pe cardul bancar. Apoi acești bani pot apoi să fie cheltuiți în cadrul festivalului. Pe ele poți să încarci o parte din bugetul alocat pentru festival și dacă mai ai nevoie poți oricând să faci top up, adică să mai adaugi bani. Nu trebuie să știi de la început câți bani o să îți trebuiască.

Dar se poate și invers – să o folosești ca pe o cartela pre pay, pui pe ea doar cât vrei să cheltuiești și nu ai cum să depășești acel buget. Asta îi poate ajuta să fie mai economi, dacă vor să facă asta. Dar brățara te poate ajuta și să cheltuiești banii mai repede, pentru că achizițiile se fac mai repede decât cele cu cash, intri mai repede în posesia cumpărăturilor, dacă asta e important pentru tine.  Fondurile rămase se pot verifica la punctele de încărcare și pot fi folosite și în celelalte zile ale festivalului.

Ce fel de brățări sunt, ce tehnologie au în ele?

Brățările sunt de unică folosință, funcționează cât ține festivalul. Conțin partea de Contactless dintr-un card normal, deci siguranța este la nivel maxim, dar se pot folosi doar la terminalele prezente în zona festivalului, nu și în afară.  La final puteți să păstrați brățările ca amintire, dar nu mai pot fi folosite în altă parte.

Ar putea fi folosite aceste brățări pentru un întreg sezon de festivaluri? Ce spune Unicredit de ideaa asta?

Acest lucru este posibil, dar până acum nu am făcut așa ceva. Dacă o să ne ceară clientul așa ceva, noi suntem pregătiți să livrăm.

Ce benefici au organizatorii, dacă există și ceva in acest sens.

Organizatorii preferă acest tip de sistem pentru că, în primul rând, au un control în timp real asupra vânzărilor și a stocurilor care pot fi suplimentate înainte să se termine. În al doilea rând, toți angajații festivalului sunt lipsiți de grija lucrului cu bani cash, nu trebuie să facă monetarul la final… și nu exista risc de fraudă.

“Solutiile noastre de cashless payments au rolul de a crea o infrastructura de plate in cadrul evenimentelor. Rolul acestora este de a reduce timpii de asteptare, care adesea pot avea un impact negative asupra intregii experiente, si in acelasi timp de a crea o interactiune mai buna intre participanti, organizatori, si brandurile partenere” a declarat Mihai Drăgan, COO Oveit.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: