Lifestyle Stiri

Henri Coandă, în top 10 cele mai slabe aeroporturi din lume

18 mai 2019 < 1 min

Henri Coandă, în top 10 cele mai slabe aeroporturi din lume

Reading Time: < 1 minut

Aeroportul Henri Coandă, din Otopeni, se numără printre cele mai slabe aeroporturi din lume în 2019, potrivit unui studiu realizat de AirHelp, organizație specializată în compensarea călătorilor în caz de întârzieri sau anulări ale zborurilor comerciale.

Aeroportul capitalei României se află pe locul 4 de la coadă în clasamentul realizat de AirHelp pe baza a trei criterii: punctualitate (60%), calitatea serviciilor (20%) și restaurante și magazine (20%). Nota generală primită de Aeroportul Henri Coandă a fost 6,03 dintr-un maxim de 10 puncte, având 6 la punctualitate, 6,1 la calitatea serviciilor (cea mai mică din tot clasamentul) și 6 la restaurante și magazine. Mai jos de Henri Coandă se află doar aeroportul Eindhoven, cel din Kuwait și aeroportul Portela din Lisabona. Studiul a analizat 132 de aeroporturi

Cele mai bune aeroporturi sunt, potrivit studiului, Aeroportul Hamad din Doha (scor general 8,39 din 10), Aeroportul Haneda din Tokyo (8,39), cel din Atena (8,38), Aeroportul Gdańsk Lech Wałęsa (8,35), Aeroportul Sheremetyevo din Moscova (8,35) și Aeroportul Changi din Singapore (8,27). La capitolul punctualitate, cel mai bine stă aeroportul Charleroi, din Bruxelles (nota 8,6 din 10), aeroportul singaporez Changi este lider în ceea ce privește calitatea serviciilor (9,2), iar la capitolul magazine și restaurante nota cea mai mare, 9, a primit-o aeroportul Indira Gandhi din Delhi (India).

Analiza AirHelp are la bază statisticile de punctualitate pentru fiecare aeroport și studii în rândul a mii de pasageri despre serviciile de asistență pentru clienți, timpii de așteptare, curățenia, calitatea restaurantelor și magazinelor din aeroporturi.

Foto: © Johnypan | Dreamstime.com

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: