Companii

AFI Europe a vândut toate apartamentele din primul său proiect rezidențial în România

Reading Time: 2 minute

Dezvoltatorul și investitorul imobiliar AFI Europe România a finalizat dezvoltarea fazei I a AFI City, din Bucureștii Noi, primul proiect rezidențial al companiei pe piața locală, și a vândut deja toate cele 190 de apartamente.

AFI City, dezvoltat pe un teren de 148.000 mp, a primit certificarea GREEN HOMES, în urma unei analize a Romania Green Building Council (RoGBC), care certifică standardele ridicate în ceea ce privește reducerea impactului asupra mediului.

„AFI City este primul nostru proiect rezidențial în România, bazat pe expertiza noastră pe piața locală, prin proiecte de retail și de birouri, cât și pe experiența noastră extinsă din sectorul rezidențial, pe alte piețe europene, cum ar fi Cehia, Polonia, Serbia și Bulgaria. Vom continua dezvoltarea proiectelor noastre în România, în condițiile în care angajamentul nostru față de comunitățile locale din întreaga țară rămâne puternic”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

Construcția AFI City a început în a doua parte a anului 2018, în urma unei investiții totale de 16 milioane de euro pentru prima fază a proiectului. Noul complex rezidențial are 228 de locuri de parcare supraterane, dar se află și în apropierea stației de metrou Laminorului, situată chiar în fața complexului.

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat și gestionează cel mai mare mall din România, AFI Cotroceni, cu o suprafață închiriabilă de aproape 90.000 mp. Adiacent, AFI Europe România a dezvoltat parcul de business de clasa A AFI Park, cu 70.000 mp de spații de birouri în cinci clădiri.

În octombrie 2013, AFI Europe România a inaugurat AFI Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro și în prezent dezvoltă proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 mp și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 mp.

Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare și AFI Tech Park, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 mp în apropierea hotelului J.W. Marriott.

La finalul anului 2019, AFI Europe a finalizat tranzacția de achiziție a portofoliului de birouri NEPI Rockcastle din România, cu o suprafață închiriabilă totală (GLA) de 118.500 mp, valoarea tranzacției fiind de peste 300 de milioane de euro.

Gabriel Barliga

Recent Posts

Peste 1 milion de clienți ING Bank au beneficiat de protecție financiară din asigurări NN

NN România și ING Bank România au susținut peste 1 milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin soluțiile…

6 ore ago

Programul BCR de Paște: ce sucursale rămân deschise

Banca Comercială Română (BCR) anunță că de 1 mai 2024, precum și în perioada Sărbătorilor de Paște (3-6 mai), rămâne…

6 ore ago

Glovo: Ce deserturi au comandat românii în zilele de Paște 

Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, a realizat o analiză privind cele mai comandate…

7 ore ago

Iberdrola părăsește România, după ce a vândut Eolica Dobrogea One către Premier Energy Group, pentru 88 mil. euro

Spaniolii de la Iberdrola au vândut compania Eolica Dobrogea One, producător de energie eoliană cu o capacitate de 80 MW,…

7 ore ago

TAROM va primi ajutor financiar din partea statului român în valoare de peste 95,3 mil. euro

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române, TAROM, va primi un ajutor financiar din partea statului român, în valoare de aproximativ…

7 ore ago

Extinderea startup-ului theCoRD vizează 10 țări până la finalul lui 2024

Startup-ul românesc theCoRD, care a lansat o soluție AI de team coaching estimează că, până la finalul anului, produsul său…

7 ore ago