Companii Finanțe

Albalact are ok-ul pentru listarea la BVB

22 mai 2015 < 1 min

Albalact are ok-ul pentru listarea la BVB

Reading Time: < 1 minut

Producatorul de lactate Albalact a primit avizul Autoritatii de Supraveghere Financiara pentru prospectul de admitere a actiunilor companiei la tranzactionare pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti.
Albalact a facut demersurile din luna februarie a acestui an pentru transferul pe cea mai importanta piatade capital, dupa promulgarea Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor tranzacţionate pe Piaţa RASDAQ, care va fi desfiintata pana in luna octombrie.

Albalact vine pe piata principala a BVB cu o cifra de afaceri de 474.909.116 lei in 2014 – mai mare cu 12% decat in anul precedent – si cu un obiectiv de crestere cu 7% a afacerilor in 2015, pana la 508.559.792 lei. Compania si-a bugetat un profit operaţional (EBITDA) de 31 milioane lei pentru anul 2015, arata raportul financiar individual pe anul 2014 aprobat in Adunarea Generala a Actionarilor din luna aprilie 2015.

In 2014, Albalact a finalizat investitii de aproximativ 8 milioane de euro pentru modernizarea si extinderea capacitatii de productie a fabricii de la Oiejdea, din judetul Alba. Investitiile au fost gandite sa sustina cresterea companiei in urmatorii ani si sa-i consolideze pozitia pe mai multe segmente de piata.

Albalact este lider cu brand-ul Zuzu in piata de lapte (lapte UHT si lapte pasteurizat) inca din anul 2008. Albalact mai este lider de piata pe segmentul untului de masa si pe segmentul smantana, cu brand-ul omonim De Albalact. Extinderea in categoria iaurt cu portofoliul Zuzu a adus compania intre primii trei producatori de iaurt din tara, iar cu brand-ul Raraul si gama de branza proaspata de vaci compania a urcat pe locul 2 in aceasta categorie.
Albalact are un portofoliu de peste 150 de produse, comercializate sub cele 5 brand-uri ale sale: Zuzu, Fulga, De Albalact, Raraul si Poiana Florilor. Compania detine 99,01% din actiunile societatii Raraul din Campulung Moldovenesc.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: