MarComm

Alexandra Dimitriu, Chief Media Officer Publicis Groupe România

23 dec. 2021 2 min

Alexandra Dimitriu, Chief Media Officer Publicis Groupe România

Reading Time: 2 minute

Avem o piață media vie și tumul­tuoasă, cu multe mișcări de conturi, reali­nieri și pitch-uri, o piață competitivă și solicitantă. Din ce în ce mai matură și aliniată tendințelor globale, piața are acum și o tendință accelerată de sofisticare, arată ­Alexandra Dimitriu, Chief Media Officer la ­Publicis Groupe România.

Consultanță de top

Știm cu toții, de mult, că media poate fi un motor excepțional în a genera creștere accelerată, dar, în 2021, pentru a stăpâni eficient această forță redutabilă, agențiile de media trebuie să fie pregătite să își exceadă cu mult rolul tradițional de trader și să se erijeze, cu suficiente “reasons to believe” în consultanți strategici.

Evident, cred că, în prezent, grupul nostru este cel mai pregătit să ofere această consultanță de top și, pentru că am vorbit mai sus de reasons to believe, motivele pentru care cred că suntem poziționați unic sunt:

  • Power of One – accesul la specialiști de top, în toate disciplinele de comunicare, capabili să ofere într-adevăr o experiență completă, omni-channel;
  • Power of Data – accesul nu doar la un volum de neegalat de informații, ci și la o echipă incredibilă de data specialists, care rivalizează cu cele mai performante birouri Publicis din lume;
  • Power of People – sunt subiectivă, dar oameni mai dedicați, mai deștepți, mai implicați și mai mișto eu chiar nu am văzut;
  • Power of Power – suntem grupul numă­rul 1 de comunicare din România și acesta este un avantaj de necontestat.

Sinergii și oportunități

Am vorbit de Power of One și acest concept s-a materializat accelerat în ulti­mii doi ani. Evident, pentru clienții comuni, am funcționat întotdeauna ca o echipă integrată, acest mod de ­lucru ­devenindu-ne o a doua natură. ­Astfel, maximizăm oportunitățile de new business, un alt trend deja emergent în România fiind nevoia clienților de a-și asigura un partner strategic în zona de comunicare, capabil să gestioneze și să livreze pe toate spectrele de comunicare, de la media la PR.

Am dus, însă, mai departe acest mod de lucru integrat, odată cu lansarea orizontalelor sau practice-urilor. Avem în acest moment, în Publicis Groupe România, 6 practice-uri formate din specialiști interdisciplinari, din toate agențiile din grup: Data, Commerce, Precision Marketing, Influencer Marketing, Business Development și PMX (practice-ul de investment și ­value management). Astfel, putem livra din nou, într-o modalitate unică pe piața din România, soluții end-to-end, la cheie.

O piață de 620 mil. euro

2021 este un an foarte bun din punct de vedere investiții media. Conform ultimului raport Zenith AdForecast, estimăm o piață media în valoare de 573 milioane euro, cu o creștere semnificativă de 18% față de 2020. Pentru 2022, previziunile sunt că piața va continua să crească. Nu în același ritm, totuși. În acest moment, estimările noastre se situează în jurul valorii de 620 mili­oane euro, cu o creștere, așadar, de aproximativ 8%.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: