Stiri Tech

Allied Telesis modernizează reţeaua IT a stadionului Steaua

10 iun. 2021 2 min

Allied Telesis modernizează reţeaua IT a stadionului Steaua

Reading Time: 2 minute

Inaugurat în 1974, stadionul Steaua a fost unul din primele stadioane dedicate exclusiv fotbalului în România, este deţinut de Ministrul Apărării şi este gestionat de Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Procesele de mentenanţă de până acum au inclus renovări extinse în 1996 şi 2006. În anul 2018, clădirea iniţială a fost complet demolată pentru a face loc unui nou stadion multifuncţional ultramodern.

Pe lângă un stadion de fotbal cu 30000 de locuri, noul complex sportiv găzduieşte muzeul clubului CSA Steaua Bucureşti, restaurante, magazine, o zonă dedicată presei, o sală de gimnastică, vestiare, un hotel, precum şi spaţii de birouri şi săli de conferinţă. Cu o zonă construită de 82.000 mp, proiectul a costat peste 94 milioane euro.

În cadrul acestui proiect, companiei Helinick şi partenerului acesteia, Allied Telesis, le-a revenit sarcina de a construi de la zero o soluţie de infrastructură de date de generaţie următoare. Helinick este unul din jucătorii importanţi de pe piaţa de securitate IT din România, lucrând până acum mai ales cu clienţi din utilităţi, comerţ şi autorităţi publice.

proiect complex

Suprafaţa de joc are 105 x 68 metri, dispunând de încălzire incorporată, dezgheţare incorporată, scurgeri şi sistem de irigaţie. Complexul are sisteme de detectare incendii, detectare emisii de monoxid de carbon, sistem de adresare publică, sistem de evacuare, sistem de supraveghere video, sistem de control acces, sistem de detectare a intruziunilor, sistem modern de ticketing şi altele.

Noua reţea de date trebuia să includă toate aceste sisteme online într-o soluţie unică, coezivă şi uşor de gestionat. Ca atare, era nevoie de o infrastructură de reţea robustă, de mare performanţă, deoarece imaginile de la sistemul de supraveghere video sunt transmise simultan către dispeceratul stadionului şi către Jandarmerie, ceea ce generează un volum extrem de mare, continuu, de date.

Implementare

Totodată, în acest context, era nevoie de o infrastructură Wi-Fi permanent disponibilă şi optimizată, care trebuia să acopere întregul complex, în care mii de utilizatori să se poată conecta simultan de pe stadion, din restaurante, din zonele de presă şi VIP, şi din alte zone.

Soluţia

Noua infrastructură de reţea a stadionului include switch-urile gestionate de mare performanţă Allied Telesis din seria x, în scopul obţinerii capacităţii de disponibilitate permanentă pentru sprijinirea sistemelor digitale care permit operaţii fără sincope în complex. Cu ajutorul lor, funcţii esenţiale, cum ar fi cea de ticketing, ce foloseşte cabine fixe de emitere bilete şi validatori mobili de bilete, sau supravegherea video în scop de securitate, asigură accesul facil al vizitatorilor în complex şi un mediu sigur în timpul evenimentelor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: