Antreprenori by eMAG Business Companii Tech

Amazon începe producția de viziere medicale

15 mai 2020 < 1 min

Amazon începe producția de viziere medicale

Reading Time: < 1 minut

Gigantul Amazon a anunțat că demarează și producția de viziere medicale, pe care urmează să le vândă pe propria platformă la prețul de producție. Pentru această nouă divizie de producție, compania americană a format un grup de lucru coordonat de ingineri din zona de hardware și drone. Primele mii de unități sunt destinate departamentelor medicale din SUA, pentu ca ulterior să fie disponibile pentru toată lumea. 

Amazon nu este prima mare companie din SUA care se implică în producția de echipament medical de maximă urgență în perioada de pandemie, în condițiile în care bilanțul deceselor cu COVID-19 se apropie în această țară de 90.000 de persoane. Apple, HP sau Ford produc deja astfel de echipamente pe care le donează unităților medicale și altor implicate implicate în prima linie. Dar spre deosebire de majoritatea companiilor, Amazon va începe și vânzarea vizierelor. În momentul de față, pe Amazon se vând astfel de echipamente la prețuri cuprinse între 12 și 35 de dolari, dar se așteaptă ca modelele produse de firma lui Bezos să fie mai ieftine, iar capacitatea de producție de sute de mii de unități.

Inginerii de la divizia de drone a Amazon au creat un nou design de viziere într-o săptămână, au îmbunătățit calitatea materialelor pentru a le permite să fie reutilizabile și au adăugat o funcție de prindere îmbunătățită pentru a  le face mai sigure, au precizat reprezenți ai companiei pentru BBC News. De asemenea, inginerii au modificat geometria scuturilor pentru a reduce marginile ascuțite care ar putea agăța îmbrăcămintea sau părul, au subțiat banda din partea superioară pentru a reduce presiunea pe frunte și au îmbunătățit impul de imprimare, făcându-le mai repede la fabricare cu ajutorul imprimantelor 3D.

Foto: © Kamil Macniak | Dreamstime.com

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: