BizRemote by certSIGN Companii

Sanofi și GSK își unesc forțele pentru a dezvolta un vaccin în comun

14 apr. 2020 2 min

Sanofi și GSK își unesc forțele pentru a dezvolta un vaccin în comun

Reading Time: 2 minute

Într-o colaborare fără precedent în industria farmaceutică, doi giganți din industrie, Sanofi și GSK, au semnat o scrisoare de intenție pentru a dezvolta un vaccin pentru Covid-19, folosin tehnicile inovatoare ale celor două companii.

Sanofi va contribui cu antigenul pe baza proteinei S, care se bazează pe tehnologia recombinării AND. Această tehnologie a fost capabilă să reproducă genetic perfect proteinele aflate la suprafața virusului, iar secvența antigen ADN a fost amestecată cu ADN recombinat de pe platforma dezvoltată de Sanofi pentru astfel de virusuri.

GSK va aduce acestei contribuții cele mai  noi cercetări din domeniul tehnologiei adjuvante. Folosirea adjuvanților poate avea o importanță desosebită într-o situație de pandemie, deoarece poate reduce cantitatea de proteină necesară pentru o doză, permițând astfel producerea mai multor doze de vaccine și contribuind astfel la protecția mai multor oameni.

„În timp ce lumea se confruntă cu o criză de sănătate globală fără precedent, ne este foarte clar că nici o companie nu poate înfrunta situația singură”, a spus Pauld Hduson, CEO Sanofi. „Din acest motiv Sanofi își va folofi expertiza și resursele, alături de partenerii săi, precum GSK, cu scopul de a crea și de a avea suficiente cantități de vaccine care vor stopa acest virus.”

„Această colaborare aduce împreună doi dintre cele mai mari producători mondiali de vaccinuri”, a spus și Emma Walsmley, CEO GSK. „Prin combinarea expertizei și capacităților noastre științifice și tehnologice, credem că putem accelera efortul global de a dezvoltat un vaccin și pentru a proteja cât mai mulți oameni posibil.”

Combinația de antigen pe bază de proteină cu un adjuvant este foarte bine stabilită și folosită în cadrul a numeroase vaccinuri. Prin folosirea unui adjuvant într-un vaccin s-a dovedit că îmbunătățește răspunsul imunitar, are rezultate mai puternice și de mai lungă durată decât doar folosind vaccinul singur. În plus, poate îmbunătăți semnificativ producerea unui vaccin eficient care să fie fabricat la o scară foarte mare.

Companiile Sanofi și GSK urmează să inițieze prima fază a studiului clinic în a doua jumătate a anului 2020 și, dacă toate lucrurile avansează în ritmul dorit, având în vedere aprobările autorităților de profil, ar urma ca vaccinul să fie disponibil în a doua jumătate a anului 2021.

Fondurile necesare producerii vaccinului vor fi discutate cu guvernele din întreaga lume și cu instituții globale.

Credit foto: ID 65525507 © Mohamed Ahmed Soliman | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: