Marketing Stiri

AMC, in curand, si in Romania

28 oct. 2014 3 min

AMC, in curand, si in Romania

Reading Time: 3 minute

Brandul de televiziune AMC, disponibil pana acum doar in America de Nord, se lanseaza in Romania pe 5 noiembrie 2014.

Lansarea in Romania face parte din intrarea internationala in faza operationala, canalul TV lansandu-se si in alte tari ale Europei Centrale si de Est in aceeasi zi.

AMC Networks, ce detine televiziunea, a anuntat in aceasta vara schimbarea imaginii postului MGM Channel si redenumirea lui in AMC. AMC Networks International – Central Europe lanseaza acum televiziunea AMC in 14 tari, inclusiv Romania. De asemenea, reteaua se va extinde in peste 120 de tari din lume.

In Romania, AMC aduce in premiera exclusiva doua seriale originale: Halt and Catch Fire si The Divide, ambele subtitrate.

AMC este unul din cele mai populare televiziuni din SUA. Este singura televiziune prin cablu din istorie care a castigat un premiu Emmy pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic patru ani la rand cu “Mad Men” si sase ani din ultimii sapte cu multi-laureatul “Breaking Bad”. In plus, reteaua are cel mai urmarit serial dramatic de pe cablu din istorie si show-ul numarul 1 preferat de adultii cu varste intre 18-49 ani din ultimii doi ani – “The Walking Dead”.

Din 2015, dupa cum a declarat Málnay B. Levente, Chief Executive Officer al AMC Networks International – Central Europe, urmeaza sa fie difuzate noi programe la doar cateva zile distanta de debutul lor in SUA.

Drepturile de difuzare includ drepturile de distributie multiscreen si partenerii de distributie pot oferi VOD (video-on-demand) si optiuni de TV Everywhere.

TV Everywhere este un model de afacere prin care distribuitorii (de exemplu, retelele de cablu) permit clientilor sa acceseze continutul de la propria lor retea prin intermediul serviciilor bazate pe internet, de pe orice dispozitiv (inclusiv tablete).

AMC difuzeaza in premiera exclusiva Halt and Catch Fire de la ora 22:00 in data de 5 noiembrie, cu noi episoade in fiecare miercuri. The Divide incepe de la ora 22:00 a doua zi, pe 6 noiembrie, cu noi episoade in fiecare joi. Zilele de miercuri si joi vor fi dedicate in viitor premierelor de seriale.

Halt and Catch Fire este un serial creat de producatorii executivi ai premiatului serial AMC, “Breaking Bad”. Surprinde aparitia erei computerelor personale de la inceputul anilor ‘80, cand un trio neobisnuit – un vizionar, un inginer si un geniu – isi asuma riscuri atat personale, cat si profesionale in cursa construirii unui computer ce va schimba lumea pe care o stim.

Seria de 10 episoade este creata de Christopher Cantwell si Christopher C. Rogers, iar producatorii executivi sunt showrunner-ul Jonathan Lisco, Mark Johnson (Breaking Bad, Rectify) si Melissa Bernstein. Filmat in Atlanta, serialul ii are in rolurile principale pe Lee Pace (Guardians of the Galaxy, Marmaduke, Miss Pettygrew Lives for a Day, Twilight partea 1 si 2), Scoot McNairy (Argo) si Mackenzie Davis (Smashed).

The Divide este scris si co-creat de Richard LaGravenese (Behind the Candelabra, The Fisher King, The Bridges of Madison County), care a fost nominalizat la premiile Oscar si Emmy. Lansat in 2014 si format din opt episoade, serialul este o explorare a moralitatii, ambitiei, eticii, politicii si rasei in sistemul judiciar de astazi, privit prin ochii unei asistente sociale pasionate si ai unui la fel de pasionat procuror care are insa, alt punct de vedere. Asistenta sociala intra in cazul unui detinut condamnat la moarte pentru crima, pe care ea il considera nevinovat, dar se trezeste ca se confrunta cu impatimitul procuror. Serialul este despre confruntarea lor, vietile lor personale si vinovatia sau nevinovatia unui detinut.

AMC va oferi de asemenea filme speciale, precum cele semnate de Woody Allan, in fiecare marti din noiembrie – Manhattan, Interiors, Another Women, Broadway Danny Rose, Crimes and Misdemeanors, Radio Days sau clasicele – Capote, Bad Influence si The Long Goodbye.

Portofoliul AMC Networks International – Central Europe include 12 branduri de televiziune din 4 genuri – sport: Sport1, Sport2, SportM; copii: Minimax, Megamax; infotainment: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home; filme: AMC, Sundance Channel, Film Mania, Film Café. Televiziunile sunt programate pentru publicul, limbile si pietele locale si sunt disponibile pe numeroase platforme, inclusiv HD, on demand si dispozitive mobile.

AMC Networks International, divizia globala a AMC Networks, ofera programe de divertisment apreciate care ajung la abonatii din peste 140 de tari si teritorii, inclusiv in Africa, Asia, Europa si America Latina. AMCNI contine branduri globale, Sundance Channel si AMC, precum si posturi populare, recunoscute la nivel local, din diferite genuri.

AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) detine si opereaza mai multe dintre cele mai populare si premiate branduri de televiziune prin cablu: AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, si IFC Films care produc si livreaza content distinct, captivant si relevant din punct de vedere cultural, ce antreneaza publicul pe mai multe platforme. Compania detine de asemenea, AMC Networks International, divizia globala.

In Romania, serviciile de Marketing si distributie pentru AMC Networks sunt efectuate de Tematic Cable SRL.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: