Companii Stiri

Heineken Romania – profit in crestere pe o piata in scadere

7 mai 2015 < 1 min

Heineken Romania – profit in crestere pe o piata in scadere

Reading Time: < 1 minut

Intr-o piata aflata in scadere si un context economic dificil, Heineken Romania si-a imbunatatit profitabilitatea, inregistrand o crestere de doua cifre a acesteia in 2014, desi cifra de afaceri neta a companiei a fost de 1.085 milioane lei, mai mica cu 3% decat in 2013.

„In 2014, conditiile meteorologice nefavorabile, combinate cu presiunea continua a mediului economic au dus la o scadere a consumului de bere, pretutindeni in Romania. Compania noastra a fost de asemenea afectata, inregistrand o scadere a cifrei de afaceri cu 3 procente. In ciuda acestor conditii dificile, am crescut profitabilitatea generala a companiei datorita diversitatii produselor noastre, a eficientizarii costurilor si a inovatiilor pe care le-am inclus in portofoliul nostru”, a declarat Onno Rombouts, Managing Director Heineken Romania, intre-un comunicat de presa.
In ceea ce priveste evolutia in 2015, previziunile companiei sunt optimiste.”In timp ce piata de bere ramane dependenta de contextul economic si de conditiile meteorologice, suntem increzatori ca strategia noastra, centrata pe dezvoltarea marcilor din portofoliu si pe inovatie, va continua sa aduca o crestere sustenabila a companiei”, a adaugat Onno Rombouts.

Heineken este cel mai mare producator de bere din Europa şi al treilea din lume ca volum. Heineken Romania deţine cel mai diversificat portofoliu de marci din ţara, acoperind toate segmentele de piaţa: Heineken®, Ciuc®, Ciuc Natur Radler®, Ciuc 0.0®, Silva ®, Silva Dark®, Golden Brau®, Golden Brau 0.0®, Neumarkt®, Bucegi®, Desperados® (marca de import), Affligem® (marca de import), Edelweiss® (marca de import), Zipfer® (marca de import), Amstel® (marca de import), Birra Moretti® (marca de import), Krusovice® (marca de import), Foster’s® (marca de import), Strongbow® (marca de import), Sol® (marca de import), Gösser® (marca de import), Schlossgold®, Gambrinus®, Harghita® şi Haţegana®.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: