Stiri

Angajații HoReCa s-au vaccinat. Se așteaptă ridicarea restricțiilor

11 mai 2021 2 min

Angajații HoReCa s-au vaccinat. Se așteaptă ridicarea restricțiilor

Reading Time: 2 minute

Anagajții HoReCa au de ce să fie liniștiți acum. Serviciile pe care aceștia le oferă ar putea reveni la normal, iar restaurantele ar putea fi ocupate în proporție de 100%. Dar acest lucru se va putea aplica doar pentru persoanele deja vaccinate. Guvernul lucrează deja la o soluție tehnică prin care persoanele care s-au vaccinat să aibă acces în restaurante, cluburi, baruri, hoteluri fără restricții. Dar până atunci va mai trece ceva timp.

80% din angajații HoReCa s-au vaccinat.

O pondere de 80% dintre angajaţii sectorului HoReCa s-au vaccinat până în prezent, astfel că restricţiile în restaurante ar trebui ridicate total, a declarat, marţi, Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA, într-o conferinţă de presă.

„Din păcate, industria ospitalităţii a fost ataşată de numărul de vaccinaţi. Ni s-a pus în discuţie ca o mare parte din angajaţii din HoReCa să fie vaccinaţi pentru a funcţiona ca înainte, adică la fel ca în 2019. Am luat acest lucru în considerare şi ne-am mobilizat, astfel că astăzi 80% dintre angajaţi sunt vaccinaţi. Astfel că HORA şi-a făcut treaba şi putem merge în faţa Guvernului să spunem că ne-am respectat angajamentele”, a spus Mischie.

Fără restricții în restaurante de la 1 iunie

În consecinţă, de la 1 iunie, activitatea în restaurante nu ar trebui să mai aibă restricţii, consideră el.

„Am solicitat ca activitatea în restaurante, când vaccinul va fi la liber şi datele de la INSP permisive, noi să putem funcţiona în restaurante şi pe terase fără restricţii. Iar în momentul în care specialiştii Ministerului Sănătăţii consideră că anumite date pot afecta activitatea, să nu mai fie restricţii pentru cei vaccinaţi şi pentru cei care aleg să se testeze”, a arătat oficialul industriei ospitalităţii.

Ajutor pentru industria ospitalității

Mischie a adăugat că HORA a iniţiat un ghid de bune practici pentru operatorii din acest sector, astfel încât activitatea să fie cât mai eficientă în condiţiile actuale.

La rândul său, Paul Ene, secretar de stat în Ministerul Economiei, prezent la aceeaşi conferinţă, a precizat că ridicarea totală a restricţiilor de la 1 iunie nu este posibilă în condiţiile actuale.

„Cu toţii ne dorim să ridicăm restricţiile cât mai repede, dar acest lucru depinde de cum va evolua pandemia şi singurul mod în care putem scăpa de ea este prin vaccinare. Restricţiile nu se pot ridica de la 1 iunie toate, în niciun caz cu siguranţă. Ne dorim un calendar predictibil despre cum se vor relaxa, bazat pe date de vaccinare şi de problema epidemiologică. Ideea că de mâine, gata, s-a făcut 1 iunie, suntem liberi, nu funcţionează aşa”, a spus oficialul ministerial.

El a adăugat că trebuie în continuare să fim foarte atenţi, să respectăm regulile de distanţare, să purtăm masca acolo unde trebuie şi să ne vaccinăm.

One Comment
  1. Industria spectacolelor cere ajutorul lui Iohannis pentru redeschidere - Revista Biz
    […] capacitatea acestora; folosirea evenimentelor culturale în discursul public drept stimul pentru vaccinarea în masă; expirarea în iunie a posibilităţii ca artiştii şi lucrătorii în domeniul spectacolelor să […]

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: