Management Stiri

Angajații vor yoga la birou

23 mai 2019 2 min

Angajații vor yoga la birou

Reading Time: 2 minute

Un număr tot mai mare de companii românești trec și orele de yoga la birou pe lista de beneficii oferite angajaților.

Un studiu realizat recent de platforma undelucram.ro arată că 40% dintre angajați își doresc de la angajatori o zonă de relaxare, dar și alte servicii conexe. Pe o piață a muncii în care cererea este semnificativ mai mare decât oferta, angajatorii caută constant modalități prin care să atragă și să rețină talente. Dacă, în mod tradițional, cele mai frecvente beneficii erau tichetele de masă sau abonamentele la săli de fitness, acestea pierd teren în fața unor servicii de relaxare.

„Până nu demult, abonamentele corporate la sala de sport erau destul de frecvente, însă, de foarte multe ori, angajații nu se duc la antrenamente, motivând că nu au timp sau că nu le este comod. Cursurile de Nirvana Yoga la birou sunt soluția pentru aceste probleme și, în plus, oferă și angajatorului posibilitatea de a profita de efectul beneficpe care yoga îl are la nivel individual. Acesta se traduce prin costuri medicale reduse, productivitate crescută, scăderea ratei de abandon al locului de muncă și a absenteismului și, bineînțeles, creșterea avantajului la angajare”, spune Veronica Mathews, profesor Nirvana Yoga și coach de nutriție.

Potrivit coach-ului, cercetările realizate au demonstrat că practicarea săptămânală a unei ședințe de yoga timp de două luni are un impact semnificativ în reducerea stresului la muncă, ameliorarea și chiar vindecarea durerilor de spate, creșterea clarității mentale și a creativității, îmbunătățind capacitatea de asimilare a informațiilor noi. Toate aceste beneficii la nivel individual au rezultat direct asupra dinamicii echipelor, asupra metodei de management și asupra productivității companiilor, ajutându-le să își atingă rapid obiectivele. Un alt avantaj al practicii de yoga la birou este că  în funcție de dificultățile organizaționale cu care  se confruntă, companiile pot opta pentru programe personalizate: costurile mari ocazionate de concedii medicale și absenteism pot fi reduse prin practica de terapie Nirvana Yoga (terapie pentru spate, terapie pentru afecțiuni cardio-vasculare, terapie pentru stres cronic ), coeziunea slabă a echipei poate fi atenuată cu ajutorul terapiei prin râs, iar productivitatea echipei poate fi sporită prin practica de mindfulness prin respirație.  

Foto: © AlphaspiritDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: