BizRemote by certSIGN Stiri

Aplicație care ajută oamenii vulnerabili

apr. 2, 2020 < 1 min

Aplicație care ajută oamenii vulnerabili

Reading Time: < 1 minut

S-a lansat vecinultău.ro, o aplicație accesibilă la nivel national care facilitează legătura între volunari și persoanele din grupuri sociale vulnerabile

Vecinultău.ro este o aplicație web prin care persoanele cu dizabilități, vârstincii și familiile monoparentale pot beneficia de ajutor gratuit din partea unor volunari aflați în apropiere. Volunarii înscriși în aplicație pot ajuta persoanele vulnerabile în fața crizei cononavirusului cu procurarea alimentelor, cumpărarea medicamentelor sau plimbarea animalelor de companie.

Prin accesarea platformai vecinultău.ro, beneficiarii vor putea rămâne acasă, în siguranță. Cum voluntarii pot face și livra cumpărăturile în imediata lor apropiere diminuează traficul și expunerea social, care ar putea spori riscul de contaminare. Serviciile voluntarilor înscriși pe platforma vecinultău.ro sunt disponibile în toată țara, inclusiv la nivelul micilor comunități, unde inițiativele civice de ajutorare a persoanelor vulnerabile nu ajung de obicei.

Serviciul este unul gratuit, costul alimentelor și al medicamentelor fiind cel de pe bonul de casă. Plimbarea animalelor de companie, este de asemenea gratuită.

De asemenea, rudele sau prietenii aflați în alte localități sau în străinătate și care nu pot ajuta persoanele din categoriile vulnerabile, pot lua legătura cu volunarii din vecinătatea persoanelor în nevoie pentru a le acorda asistență.

Foto: © Elena Shishkina | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: