Companii Tech

Aplicație gratuită pentru lucrări științifice despre COVID-19

11 iun. 2020 < 1 min

Aplicație gratuită pentru lucrări științifice despre COVID-19

Reading Time: < 1 minut

Mii de oameni de știință din toată lumea lucrează neîncetat pentru atenuarea efectelor virusului COVID-19 și găsirea de noi tratamente și vaccinuri. Pentru a veni în sprijinul comunității științifice, SAS oferă cercetătorilor o resursă puternică în lupta cu noul coronavirus: COVID-19 Scientific Literature Search and Text Analysis reprezintă o aplicație de analiză a textului, ce folosește algoritmi de Inteligență Artificială și Machine Learning pentru căuta rapid termeni printre zeci de mii de lucrări științifice despre COVID-19.  Aplicația este gratuită și ajută specialiștii în identificarea unor răspunsuri care ar putea salva viețile a milioane de oameni.

Oamenii de știință au centralizat peste 50.000 de articole-text despre COVID-19 și alte coronavirusuri, pe
care le-au oferit gratuit publicului în cadrul inițiativei COVID -19 Open Reseach Dataset (CORD-19). Articolele includ studii privind eficacitatea tratamentului, dezvoltarea vaccinului, eforturile de atenuare a efectelor, analiza genetică, impactul economic și multe altele.

La un asemenea volum de literatură științifică, analiza manuală este aproape imposibilă. Utilizând algoritmi de Inteligență Artificială și NLP (Procesarea Limbajului Natural), reguli lingvistice și tehnici
complexe de modelare, aplicația SAS COVID-19 Scientific Literature Search and Text Analysis permite
extragerea rapidă a textelor și datelor numerice relevante disponibile pe platforma CORD-19. Această
aplicație gratuită, disponibilă tuturor, își propune să conecteze rapid și eficient comunitatea științifică globală cu cea mai relevantă literatură de cercetare în domeniul COVID-19, prin intermediul propriului sistem autoghidat, disponibil în cloud.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: