Business Companii Stiri Tech

Aplicațiile de mesagerie și rețelele sociale erodează traficul de telefonie mobilă

17 mai 2020 < 1 min

Aplicațiile de mesagerie și rețelele sociale erodează traficul de telefonie mobilă

Reading Time: < 1 minut

România avea 22,7 milioane de cartele SIM active de telefonie mobilă, dintre care 58% pe bază de abonament și 42% pe bază de cartele preplătite, la finalul lui 2019. Din statistica întocmită de Autoritatea Natională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații reiese că traficul mediu de telefonie mobilă efectuat de un locuitor a fost, anul trecut, de 4 ore și 44 minute/lună, respectiv de 44 SMS-uri/lună. Nivelurile sunt în ușoară scădere, pe fondul creșterii utilizării aplicațiilor de mesagerie instant și rețelelor sociale.

Clasament operatori

În funcție de numărul de cartele SIM active la sfârșitul anului 2019, Orange avea o cotă de piață de 39%, Vodafone 30%, ceilalți furnizori însumând 31%, se mai arată în raportul ANCOM.

În ceea ce privește telefonia fixă, aceasta continuă să scadă: 8 minute/lună reprezintă traficul mediu efectuat de un locuitor de pe telefonul fix, în scădere anuală cu 17%.

În funcție de numărul de abonați la telefonie fixă de la sfârșitul anului 2019, Grupul Telekom avea o cotă de piață de 40%, RCS&RDS 35%, ceilalți furnizori însumând 25%. 

 

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: