Stiri

Cea mai înaltă clădire din Shenzhen, închisă după ce s-a clătinat de mai multe ori

21 mai 2021 2 min

Cea mai înaltă clădire din Shenzhen, închisă după ce s-a clătinat de mai multe ori

Reading Time: 2 minute

Cea mai importantă piață de electronice din Shenzhen, China a fost închisă, după ce tunrul în care se afla, înalt de peste 300 de metri s-a clătinat de mai multe ori în această săptămână.

Clădirea a fost închisă pe termen nedefinit

Ziarul local The Paper a informat că autorităţile au decis închiderea clădirii până la elucidarea motivului trepidaţiilor, dar şi în scopul minimizării riscurilor.

SEG Plaza a vibrat de trei ori în zilele de 18 şi 20 mai, incidente care au dus la evacuarea turnului, însă unele persoane care lucrează în clădire au simţit cum turnul se clatină şi în data de 13 mai, crezând că este vorba de un cutremur.

Nicio activitate seismică nu a fost înregistrată în această zonă. Imaginile cu oamenii care pleacă înspăimântați din clădire au fost postate pe internet.

Clădirea, construită în anul 2000 nu are amortizoare de vibrații

Potrivit publicaţiei menţionate, cercetările efectuate au demonstrat că această clădire de peste 300 de metri înălţime nu este dotată cu amortizoare împotriva vibraţiilor, cum se obişnuieşte la construcţiile de acest tip.

Clădirea SEG Plaza, a cărei construcţie a fost finalizată în anul 2000, este una dintre cele mai emblematice din Shenzhen (sud), o metropolă imensă în apropiere de Hong Kong. Imobilul, care domină de la înălţimea celor 291 de metri cartierul de afaceri al oraşului, adăposteşte, pe mai multe etaje, o imensă piaţă de piese şi de produse electronice.

Turnul este plasat într-un cartier din centrul Shenzhen, cunoscut în special pentru artera sa pietonală amplă, mărginită de magazine şi centre comerciale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: