Finanțe Stiri

Arion Negrilă, noul Vicepreşedinte de risc al BCR Banca pentru Locuinţe

18 oct. 2017 < 1 min

Arion Negrilă, noul Vicepreşedinte de risc al BCR Banca pentru Locuinţe

Reading Time: < 1 minut

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat numirea lui Arion Negrilă in functia de Vicepreşedinte de Risc al BCR Banca pentru Locuinţe.

Arion Negrilă a ocupat funcţia de Director Executiv Senior pe linia de risc în cadrul Grupului BCR, poziţie din care a administrat implementarea Programului Basel III/ IRB şi desfăşurat activităţi de redresare şi soluţionare, dar şi de suport în elaborarea Strategiei de Management al Riscurilor la nivelul Grupului BCR, arată banca, într-un comunicat de presă.

Arion Negrilă are peste 20 de ani de experienţă în cadrul Grupului BCR, din care 13 în funcţii de management, timp în care si-a consolidat traseul carierei în managementul strategic al riscurilor, analiza de portofolii şi raportarea riscurilor, definirea de ratinguri şi parametri de risc, regulamente de creditare, administrarea de capital şi guvernanţă normativă. Are un doctorat în administrarea riscurilor bancare la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi este lector la Institutul Bancar Roman, unde predă despre managementul riscurilor, reglementări de risc ale BNR şi europene, procese interne de evaluare a adecvării capitalului (ICAAP).

“BCR Banca pentru Locuinţe poate ajuta sute de mii de români să traiască în locuinţe mai bune şi să beneficieze de tot confortul necesar, împreună cu familiile lor. Misiunea noastră este aceea de a oferi educaţie şi soluţii financiare clienţilor noştri, pentru a imbunătăţi condiţiile locative din România.Vasta experienta a lui Arion Negrila va fi un atu important pentru dezvoltarea sustenabilă a băncii”, a declarat Adriana Jankovicova, Preşedinta Consiliului de Supraveghere al BCR Banca pentru Locuinţe.

“Numirea in functia de vicepresedinte a BCR Banca pentru Locuinte reprezinta o onoare si totodata o provocare profesionala. Ma bucur sa ma alatur echipei din BCR Banca pentru Locuinte si sa contribui la dezvoltarea acesteia”, a declarat Arion Negrila, vicepresedinte BCR Banca pentru Locuinte.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: