Companii Stiri

Ascendis a lansat divizie de consultanță în transformare organizațională

ian. 28, 2021 2 min

Ascendis a lansat divizie de consultanță în transformare organizațională

Reading Time: 2 minute

Ascendis Agile este noua divizie de consultanță, coaching și formare în domeniul transformării organizaționale lansată de compania Ascendis.

Serviciile oferite au la bază principiile Agile, formulate la începutul anilor 2000, în industria de software, ca răspuns la sistemele de management de tip ierarhic, orientate către procese și ghidate de planuri trimestriale sau anuale. Ulterior principiile, metodele și instrumentele Agile au fost transferate și în organizații din alte industrii.

O organizație agilă este centrată pe produs, nu pe procese.  Este structurată și condusă astfel încât să permită un feedback rapid și colaborare în/între echipe cros-funcționale, iar obiectivele se stabilesc pe termen scurt. Se concentrează pe punerea produsului pe piață și adaptarea acestuia în funcție de răspunsul consumatorilor. Deși modelele Agile au fost inițial concepute pentru companii care livrează produse, fizice ori virtuale, ele pot fi adaptate pentru orice tip de organizație sau structură.

„Misiunea Ascendis Agile este să ajute organizațiile să evolueze rapid în piața în care activează, printr-o colaborare mai bună între departamente, o organizare simplă și cu sens a muncii și redescoperirea plăcerii de a lucra împreună. Echipele cărora le este clar de ce, cum și ce au de făcut devin mult mai ușor agile. Vom investi timp în adaptarea propunerii noastre pentru fiecare proiect în parte. Majoritatea serviciilor vor fi personalizate”, explică Werner Novak, consultant cu peste 15 ani de experiență.

„Nu livrăm doar powerpoint-uri, vom fi alături alături de clienții noștri pe parcursul întregului proces de implementare. Iar aici nu vorbim despre un proces oarecare de business, ci despre transformare la nivelul întregii organizații. Astfel de inițiative necesită, de regulă, prezența și aportul unui consultant extern care să ofere dinamism, expertiză și obiectivitate”, a mai adăugat Novak.

Deși majoritatea serviciilor Ascendis Agile sunt personalizate, compania furnizează și un set de produse standard, accesibile imediat:

  • Pilot Agile – testează într-un proiect pilot metodologia Agile.
  • PMO Upskill – training, coaching și mentorat destinat managerilor de proiect care vor să adopte practicile Agile.
  • Agile Leadership – Un program destinat managerilor care vor să înțeleagă și să adopte stilul de leadership Agile.

Ascendis, companie locală de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale, și-a început activitatea în anul 1997. Grupul oferă servicii de consultanță, centre de evaluare și dezvoltare, training, coaching și team building. Ascendis are o echipă de 60 de consultanți şi un portofoliu de peste 500 de clienţi constanți.

Credit foto: Photo 145014918 © WrightstudioDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: