Stiri Tech

Tururi virtuale prin Palatul Parlamentului cu Google Street View

21 ian. 2016 2 min

Tururi virtuale prin Palatul Parlamentului cu Google Street View

Reading Time: 2 minute

Casa Poporului poate fi acum vizitata de la distanta, prin tururi virtuale, gratie disponibilitatii pe platforma Google Street View.

Mai multe spatii din interiorul Palatului Parlamentului (primul sediu de acest gen din Europa de Sud-Est) sunt disponibile acum pe Google Cultural Institute, in explorare din fata unui computer conectat la internet. Pot fi astfel vizitate unele dintre cele mai frumoase sali, „Nicolae Iorga”, „Unirii”, „Take Ionescu” sau „Al. I. Cuza”. Totodata, utilizatorii pot vizita Muzeul Parlamentului si pot admira o serie de obiecte de arta din colectia Palatului Parlamentului, publicate in expozitia de pe Google Cultural Institute. Au fost digitalizate 150 de opere semnate de artisti precum Nicolae Grigorescu („Taranca cu donita si copil”), Octav Bancila („Baiatul cu ghitara”) sau Corneliu Baba („Un arlechin”).

De asemenea, noi obiective din Romania prezente pe Google Street View sunt de la Muzeul Brukenthal (noi colectii), Camera Arhitectilor din Romania, Fundatia ADEPT Transilvania si Asociatia Wassertalbahn (Mocanita de pe Valea Vaserului).

Casa Poporului-Street View2

Muzeul National Brukenthal aduce 29 noi obiecte de arta in colectia sa virtuala de pe Google Cultural Institute, digitalizate cu tehnologia Art Camera de la Google, care realizeaza imagini de rezolutie foarte inalta. Sunt disponibile lucrari ale unor artisti precum Nicolae Grigorescu (Strada din Vitre), Misu Popp (Fata in albastru) sau Hans von Aachen Artist (Rapirea Persefonei).

Asociatia Wassertalbahn lanseaza trei noi expozitii virtuale dedicate Mocanitei de pe Valea Vaserului, precum si o aplicatie mobila, care ofera informatii despre istoricul zonei, construirea caii ferate si fiecare locomotiva in parte.

Fundatia ADEPT este un nou partener din Romania al Google Cultural Institute si aduce 3 expozitii dedicate traditiilor culturale si mestesugaresti din Transilvania, de la ceramica si biserici fortificate pana la gastronomie si viata rurala.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: