Finanțe Stiri

Asigurare agricolă cu primă subvenționabilă

04/04/2019 2 min read

Asigurare agricolă cu primă subvenționabilă

Reading Time: 2 minute

Groupama lansează o asigurare dedicată fermierilor care doresc să beneficieze de noile posibilități de subvenționare prevăzute prin Programul național de dezvoltare rurală 2014-2020 – Asigurarea agricolă cu primă subvenționabilă.

Conform noilor prevederi (Submăsura 17.1) din Programul național de dezvoltare rurală 2014-2020, condițiile de eligibilitate prevăzute de lege sunt:

-Fermierii trebuie să asigure toată suprafața pentru cultura respectivă;

-Polițele de asigurare trebuie să prevadă o franșiză atinsă de 20% din producția asigurată (pierderile de producție, calculate la nivelul întregii suprafețe a culturii asigurate, situate sub acest nivel rămân în sarcina asiguratului);

-Producția asigurată este egală cu producția medie anuală a asiguratului în perioada de trei ani imediat anterioară sau într-o perioadă medie de trei ani bazată pe perioadă imediat anterioară de cinci ani, excluzând valorile minime și maxime;

-Prin polița de asigurare să fie acoperit cel puțin unul din riscuri asigurate eligibile: grindină, ploi torențiale și/sau de lungă durată, furtună, uragan, secetă, arșiță, inundație, înghețuri.

Pentru beneficia de sprijinul nerambursabil, clienții trebuie să încheie o poliță de asigurare care să respecte criteriile de eligibilitate, după care să depună cererea de finanțare la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

 „Groupama este o companie înfiinţata de fermierii francezi acum mai bine de 100 de ani, în Franţa. Ne bucurăm deci că subvenţiile sunt acum realitate, pentru că este o oportunitate majoră.  Ne-am mobilizat prompt pentru a fi alături de fermieri, ajutându-i să fie competitivi și mai pregătiţi în fața forțelor naturii și contribuind, astfel, la un sector agricol mai performant”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări.

Groupama Asigurări oferă un produs complet, modular, în funcție de acoperirea pe care și-o doresc fermierii. Aceștia pot opta pentru componenta subvenționabilă, cât și pentru beneficii suplimentare nesubvenționabile, arată asigurătorul într-un comunicat de presă. Prima subvenționabilă este corespunzătoare riscurilor de bază – grindină, înghețuri, ploi torențiale, furtună, uragan, la care se poate adăuga și clauza suplimentară care acoperă seceta și arșița. În ceea ce privește componenta neeligibilă, fermierii au oportunitatea de a acoperi riscurile de incendiu din orice cauză și alunecări de teren, cât și de a încheia polița cu o altă franșiză atinsă.

Totodată, Groupama Asigurări introduce o linie dedicată Alo Groupama (0374 110 110) pentru a răspunde cu prioritate fermierilor interesați să afle mai multe.

Groupama Asigurări are peste 5.500 de fermieri asigurați, iar în ultimii patru ani a asigurat peste 800.000 de hecatre anual. De asemenea, compania este singura din piață cu un program de fidelizare dedicat fermierilor, constând în servicii sau reduceri ale costurilor de asigurare. Mai multe informații despre Asigurarea agricolă cu primă subvenționabilă sunt disponibile la adresa: https://bit.ly/2TTUxea

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă