Finanțe Stiri

Asigurare de locuință cu protecția bunurilor

27 aug. 2019 3 min

Asigurare de locuință cu protecția bunurilor

Reading Time: 3 minute

Teama că că te vor inunda vecinii nu îți dă pace? Poți face o asigurare. Allianz-Ţiriac a lansat un nou produs de asigurare a proprietăţii şi bunurilor – My Home, structurat sub forma a trei pachete de asigurare construite progresiv: Confort, Extra şi Max.

În funcţie de nevoile de protecţie şi bugetul proprietarilor, personalizarea celei mai potrivite asigurări devine acum şi mai simplă, conţinutul pachetelor şi preţul acestora fiind clar şi transparent prezentate, arată asigurătorul, într-un comunicat de presă.

Pachetul de bază – Confort – oferă protecție pentru fenomene naturale, incendiu, trăsnet, explozie, căderi de corpuri, dar şi acoperire de răspundere civilă legală şi asistenţă de urgenţă la domiciliu.

Pachetul Extra – oferă, suplimentar faţă de pachetul de bază, protecție pentru daunele produse bunurilor casabile şi pentru daunele provocate de apă.

Pachetul Max – acoperă în plus riscurile provenite din furtuni, vandalism şi avarii accidentale şi scurtcircuituri.

Un element de noutate al noului produs este şi acela că riscul de cutremur este o acoperire opţională, ce poate fi adăugată la oricare dintre cele 3 pachete de acoperiri, suplimentând astfel protecţia oferită prin asigurarea obligatorie PAD.

De asemenea, indiferent de pachetul ales, clienţii vor beneficia de acoperirea privind Răspunderea civilă legală, valabilă pentru proprietar şi membrii familiei aflaţi în îngrijire, atât pentru evenimente produse în interiorul locuinţei asigurate, cât şi în exteriorul acesteia având 2 limite de despăgubire, 10.000 de euro respectiv 50.000 de euro.

Un alt beneficiu al asigurării My Home este acoperirea Asistenţă de urgenţă la domiciliu, care constă în accesul facil la servicii de reparaţii prestate de instalatori, tâmplari, geamgii, dulgheri, electricieni sau lăcătuşi pentru remedierea avariilor urgente şi suportarea costului acestor intervenţii.

Acoperirea Cheltuieli adiţionale este disponibilă pentru toate cele trei pachete de acoperiri şi reprezintă despăgubirea cheltuielilor efectuate după producerea unui risc asigurat şi/sau cheltuielile ocazionate pentru cazarea temporară la o altă locaţie.

Pentru echipamentele electrice, electrocasnice şi audio-video cu o vechime maximă de 8 ani în cazul unor scurtcircuite sau alte fenomene electronice, dar şi pentru instalaţiile clădirilor, se oferă despăgubiri în cazul unor avarii accidentale dacă se optează pentru pachetul MAX.

„România rămâne o ţară cu o puternică vulnerabilitate în ceea ce priveşte riscurile catastrofice şi protecţia locuinţelor la valoarea lor de piaţă, prin asigurări facultative. În egală măsură, există un important potenţial de creştere a nivelului de educaţie şi a gradului de conştientizare privind expunerea la riscuri. Ultimul studiu I.R.E.S a evidenţiat faptul că peste 80% din totalul locuinţelor din România nu sunt asigurate pentru riscurile catastrofice, deşi participanţii la studiu cunosc, în marea lor majoritate, obligativitatea de a se asigura. Pe de altă parte, 66% dintre respondeţi consideră că o mai bună comunicare, informare în legătură cu produsele de asigurare i-ar motiva să cumpere o asigurare de locuinţă. În completare, sursele ASF ne arată că doar 1,47 milioane de români au încheiat o asigurare de locuinţă facultativă”, a declarat Aurel Badea, Director general adjunct Allianz-Ţiriac.

„Prin lansarea noii asigurări de locuinţă My Home, dorim să facilităm atât procesul de informare, cât şi decizia de cumpărare a unei asigurări de locuinţe. La începutul anului, Allianz-Ţiriac a făcut paşi importanţi în vederea simplificării produselor începând cu asigurarea auto. Astăzi, continuăm această strategie cu lansarea asigurării de locuinţă My Home, dedicată exclusiv persoanelor fizice. Dorim să îi surprindem în mod plăcut pe proprietarii de locuinţe cu un produs de asigurare potrivit nevoilor lor de protecţie şi a bugetului disponibil, transparent, uşor de înţeles datorită ghidului de beneficii realizat într-un limbaj accesibil în cadrul căruia pot afla detalii legate de acoperiri, detalii contractuale, excluderi, paşii de urmat în cazul unei daune şi contactele necesare şi pot beneficia de recomandările din secţiunea de sfaturi utile”, a adăugat Aurel Badea.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: