Business Stiri Tech

Atos și Siemens lansează o soluție revoluționară pentru industria farmaceutică

20 mai 2020 2 min

Atos și Siemens lansează o soluție revoluționară pentru industria farmaceutică

Reading Time: 2 minute

Atos și Siemens lucrează alături de industria farma la crearea unei replici digitale (Digital Twin) a procesului de producție farmaceutică, în scopul creșterii productivității acesteia. Aflată în prezent în testare în cadrul industriei farma, această soluție inovativă „Process Digital Twin”, ce are la bază tehnologiile IoT, AI și Advanced Analytics, are ca scop creșterea eficienței și flexibilității în fabricarea produselor farmaceutice.

Conform studiului pilot, această soluție cu potențial distruptiv deschide calea către noi oportunități, cum ar fi o dezvoltare durabilă a proceselor. Acest lucru implică o reducere a timpului de experimentare și a deșeurilor, asigurarea unei nivel constant de calitate și trecerea la noi modele conform conceptului „quality by design”, pentru a obține produsul finit chiar din prima încercare. Soluția oferă, de asemenea, standarde optimizate pentru calitatea și
fiabilitatea procesului.

Producția și lansarea pe piață a produselor farmaceutice sunt procese complexe și de lungă durată. Pentru a răspunde acestor provocări, unul dintre partenerii farmaceutici globali ai Atos și Siemens a decis să testeze o nouă soluție inovatoare, construită și dezvoltată de cele două companii aflate într-o alianță strategică globală, ce presupune o colaborare de business și investiții comune. Soluția „Process Digital Twin” este o replică virtuală completă a unui pas specific din procesul de fabricație, conectat cu senzori IoT instalați în fabrică.

Aceasta generează volume de date complexe și oferă o viziune în timp real a tuturor detaliilor operațiunilor. Prin asocierea reprezentărilor virtuale și fizice ale procesului și folosind modele predictive și analize în timp real, Atos și Siemens ajută industria farmaceutică.

În cadrul acestui proiect, Atos își aduce expertiza în infrastructură IT, consultanță, integrare și data science, cu precădere datorită expertizei sale Codex în soluții și servicii AI și IoT, în timp ce Siemens vine cu expertiza Digital Enterprise în sisteme OT pentru industria farma, în special Simatic Sipat pentru monitorizarea calității în timp real și pentru modelarea și simularea proceselor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: