Companii Stiri

Prețul locuințelor va crește în următorul an

2 oct. 2019 2 min

Prețul locuințelor va crește în următorul an

Reading Time: 2 minute

6 din 10 dezvoltatori imobiliari sunt de părere că anul 2020 va aduce o majorare a prețurilor locuințelor de până la 10%

Organizatorii expoziției Imobiliarium au realizat un studiu în rândul dezvoltatorilor care vor fi prezenți la târgul ce va avea loc în intervalul 11 – 13 octombrie, potrivit căruia 60% dintre respondenți se așteaptă la creșteri de până în 10% a prețului pe metru pătrat în următorul an. 30% dintre participanții la sondaj consideră că prețurile vor stagna în același interval și doar 10% sunt de părere că acestea vor înregistra o scădere.

O altă concluzie a studiului se referă la dificultățile de care s-au lovit de la lansarea în România. Printre acestea s-au numărat birocrația, lipsa forței de muncă, urmate de evoluția imprevizibilă a factorilor externi, precum programul „Prima Casă”, finanțarea, accesibilitatea mijloacelor de transport.  

Mai bine de 75% dintre dezvoltatorii ce vor fi prezenți la Imobiliarium Băneasa activează pe piața locală de peste trei ani, iar restul de 25% se încadrează în intevalul 1 – 3 ani. Majoritatea acestora (65%) construiesc blocuri, 25% au în portofoliu doar proiecte imobiliare de tip case, iar aproximativ zece procente se axează pe ambele tipuri de locuințe.

„Activitatea de dezvoltator imobiliar vine la pachet cu o responsabilitate extrem de mare deoarece arhitectura orașului este într-o continuă schimbare, iar proiectele noastre sunt parte integrantă din această schimbare. Prin intermediul lor dorim să readucem la viață zone premium ale Bucureștiului și, în același timp, să le sporim și valoarea. Actualmente, ne regăsim în etapa de implementare a proiectelor lansate. Așadar, în ceea ce privește proprietățile noastre de pe Calea Victoriei, suntem aproape de finalizarea lucrărilor pentru primul nostru proiect de spații de birouri – H Victoriei 109 și suntem în curs de finalizare a etapei de consolidare pentru proiectul rezidențial H Victoriei 139 – unul dintre proiecte noastre premium. De curând am demarat lucrările de construcție pentru H Pipera Lake, un ansamblu rezidențial modern, dezvoltat pe malul lacului Pipera, iar anul viitor, în 2020, plănuim să dăm startul lucrărilor la H Eliade 9 Residence, un alt proiect rezidențial din categoria premium. De asemenea, intenționăm să continuăm și investițiile în portofoliul de proprietăți”, a declarat Ana – Maria Pop, Chief Operating Officer al Hagag Development Europe.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: