Lifestyle Stiri

Aur pentru România la Campionatul Mondial de Paraclimbing

23/07/2019 2 min read

Aur pentru România la Campionatul Mondial de Paraclimbing

Reading Time: 2 minute

România a ocupat primul loc la Campionatul Mondial de Paraclimbing, categoria B3, definită de sportivi care au o vedere între 5 și 20%. Cosmin Candoi  a obținut medalia de aur în cadrul competiției din Franța care s-a desfășurat în perioada 16 – 17 iulie. România este prezentă pentru a treia oară consecutiv la această competiție internațională.

”Titlul de Campion Mondial mă onorează. Dar să știți că în spate este o muncă de echipă, cu multe ore de antrenamente și cu multe situații limită care ne scoată din zona de confort.  Am avut emoții, mă bucur să fac parte din Lotul Național de Paraclimbing al României și sunt fericit că am putut să fiu eu acela care a urcat steagul pe prima treaptă a podiumului”, a declarat Cosmin Candoi, Campion Mondial la categiria B3, component al Lotului Național de Paraclimbing.

Din lotul României au făcut parte șase sportivi: Cosmin Candoi, Cezar Ciuca, Alexandru Benchea, Razvan Nedu, Alexandru Simion si Anita Constantinescu. Aceștia au participat la categoriile B1, B2, B3, categorie caracterizată de sportivi cu deficiențe de vedere și RP3, categorie caracterizată de sportivi cu deficiențe motorii.

În cadrul B2 sunt prezenți sportivii total nevăzători, cu o vedere între 0 și 1%, Alexandru Benchea participând la această categorie. Razvan Nedu a intrat în competiție la categoria B2 unde sunt încadrați sportivii parțial văzători, cu o vedere între 2 și 5%.

În categoria B3 sunt încadrați sportivii care au o vedere între 5 și 20%, iar la această categorie au participat trei sportivi din Lotul Național. Categoria RP3 este destinată atleților cu deficiențe motorii, iar reprezentanta țării noastre a fost Anita Constantinescu.

Media de vârstă a celor șase componenți ai Lotului Național de Paraclimbing este de 20 de ani, iar probele la care au participat românii au fost cele de escaladă, cu grade variate de dificultate.

”Sunt foarte mulțumit de echipă, iar rezultatele obținute sunt doar dovada muncii lor. Avem spate sute de ore de antrenamente care și-au arătat utilitatea la cea mai mare competiție de cățărare pentru sportivii cu deficiențe”, a declarat Claudiu Miu, antrenorul și coordonatorul Lotului Național de Paraclimbing.

Asociația Climb Again este cea responsabilă de pregătirea Lotului Național de Paraclimbing, prin antrenamentele fizice și o pregătirea psiho-emoțională, antrenorul Claudiu Miu dorind creșterea gradului de mobilitate a tinerilor cu deficiențe de vedere  și creșterea numărului de nevăzători care își dorescsă facă performanță prin escaladă.

Alexandru Benchea – categoria B1, locul 8 Răzvan Nedu – categoria B2, locul 5 Cosmin Candoi – Campion Mondial la categoria B3 Cezar Iulian – categoria B3, locul 4 Simion Alexandru – categoria B3, locul 7 Anita Constantinescu – categoria RP3, locul 5

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă