Management Stiri

Cererea pentru programe de coaching s-a dublat în pandemie

28 iul. 2020 2 min

Cererea pentru programe de coaching s-a dublat în pandemie

Reading Time: 2 minute

În prima jumătate a acestui an tot mai mulți antreprenori și manageri au arătat un interes în creștere pentru programe de coaching și dezvoltare personală.

Anul acesta, în perioada COVID s-a înregistrat o tendință interesantă în rândul profesioniștilor, în special din HR, manageri, antreprenori, traineri și consultanți care au propriul business, care au arătat un interes în creștere de a investi în ei, semnalează compania Coaching Partners. Raportat la cei 5 ani de existență a acesteia, anul 2020 a adus o dublare a numărului de cursanți, comparativ cu aceeași perioadă a anilor anteriori. Este și motivul pentru care compania a decis să organizeze, în premieră pe parcursul verii, o nouă serie a cursului „Coach pentru campioni”, ce va începe în săptămâna aceasta, pe 31 iulie.

Să devii coach este o alegere pe care o faci pentru tine, oferind beneficii atât profesionale, cât și personale. O mare parte dintre cursanții Coaching Partners spun că decizia de a deveni coach a fost una dintre cele mai bune decizii pe care au luat-o în ultimii ani, în vreme ce alții declară că le pare rău că nu au făcut acest pas mai devreme. “Coaching-ul mă ajută să mă întâlnesc cu mine”, “este o experiență cu adevărat transformațională, nu e doar un curs de coaching”, “am putut să mă dezvolt”, “am câștigat competențe noi”, „este o mare investiție în tine” – iată doar câteva dintre beneficiile enumerate cel mai des de aceștia.

Școala care le oferă cursanților clienți reali

Un studiu realizat printre cursanții Coaching Partners arată ce este prioritar pentru aceștia în alegerea școlii de coaching. Pe primul loc, printre preferințele lor se află posibilitatea de a lucra cu clienți reali. La Coaching Partners, atunci când cursanții ajung spre finalul formării, la acel nivel de dezvoltare în care sunt pregătiți să lucreze cu clienți reali, majoritatea sunt implicați în proiecte ce îi expun la o astfel de experiență. Este un suport solid pentru a lua start-ul în această profesie. Ca în majoritatea demersurilor pe cont propriu, poate cea mai dificilă etapă este începutul, când cea mai mare provocare este găsirea clienților. Coaching Partners își susține concret cursanții să își înceapă cariera în coaching.

Acreditare națională și internațională

Un aspect foarte apreciat de respondenți este că obțin acreditarea ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări), lucru rar întâlnit în rândul școlilor de profil din România. Este o certificare ce poate fi utilă de exemplu pentru acele proiecte care solicită o astfel de certificare, cum ar fi cele susținute din fonduri europene.

La fel de apreciat este faptul că acest curs este acreditat ICF (International Coach Federation), recunoaștere internațională care cântărește greu în biografia unui profesionist în domeniu. Cursul “Coach pentru campioni” le oferă cursanților ambele acreditări: ANC și ICF.

Ca să devii coach ai nevoie și de multe ore de practică, de aceea în cadrul școlii Coaching Partners cursanții participă la 60 de ore de supervizare, o experiență de învățare accelerată, unde primesc de la traineri sugestii concrete, aplicate pe obiectivele de dezvoltare ale fiecăruia. Acestora li se adaugă 60 de ore de peer coaching (sesiuni practice alături de colegi) și 6 ore de mentorat oferite de Mentori ICF..

Pe 31 iulie începe o serie nouă de formare în coaching pentru cei care doresc să devină Business / Executive sau Life Coachi sau pentru cei care doresc să adauge noi competențe în activitatea lor profesională. Cursul se desfășoară online și asigură astfel participarea facilă, indiferent de locație.

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: