Stiri

Banca Națională a României lansează o monedă specială pentru Euro 2020

iun. 9, 2021 2 min

Banca Națională a României lansează o monedă specială pentru Euro 2020

Reading Time: 2 minute

Moneda de 50 de bani nu va fi pusă în circulație și este destinată colecționarilor. Moneda specială, lansată cu ocazia campionatului de fotbal Euro 2020 este confecționată din alamă și poate fi comandată de pe siteul Băncii Naționale a României.

Vor fi fabricate doar 20.000 de monede

Monedele din alamă pentru colecționare vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent.

Tirajul maxim pentru moneda din alamă pentru colecționare este de 20.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din alamă pentru colecționare este de 10,00 lei, exclusiv TVA.

Monedele din alamă pentru colecționare cu tema Campionatul European de Fotbal 2020 au putere circulatorie pe teritoriul României.

Cum arată moneda de 50 de bani pentru Euro 2020

Aversul monedei prezintă o compoziție grafică ce face trimitere la jocul de fotbal, inscripția în microtext „CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL”, scrisă continuu pe trei rânduri, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României și anul de emisiune „2021”.

Reversul monedei redă în centru o minge de fotbal, inscripția în microtext „Campionatul European de Fotbal”, scrisă continuu sub forma ochiurilor de plasă de la porțile terenului de fotbal; circular, inscripția „CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL 2020”.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din alamă pentru colecționare cu tema Campionatul European de Fotbal 2020 se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Photo 219389315 © LCVA | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: